Maserati Grecale: Καθυστερεί το λανσάρισμά της εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών

Maserati Grecale: Καθυστερεί το λανσάρισμά της εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών

Η Grecale θα είναι το δεύτερο SUV της Μaserati και θα παρουσιαζόταν τον Νοέμβριο. Η έλλειψη ημιαγωγών όμως ανάγκασε την εταιρία να αναβάλει τα προγραμματισμένα αποκαλυπτήρια του για την άνοιξη του 2022.

H παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών επηρέασε και τη Μaserati Grecale η οποία δεν θα κάνει ντεμπούτο στις 16 Νοεμβρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει σε ειδική εκδήλωση στο στο Μιλάνο. Για τα αποκαλυπτήρια του πιο μικρού SUV της ιταλικής μάρκας θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την άνοιξη του 2022.

Η Maserati ισχυρίζεται ότι το νέο μοντέλο της θα φέρει τεχνολογικές καινοτομίες στον τομέα συνδεσιμότητας και διασύνδεσης ανθρώπου-μηχανής κάτι που απαιτεί τη χρήση πολλών ημιαγωγών, οι οποίοι δεν είναι διαθέσιμοι στην αγορά.

Το νέο SUV των Ιταλών θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με την Alfa Romeo Stelvio με την οποία θα μοιράζεται και την πλατφόρμα. Η Grecale θα είναι το όπλο της εταιρίας ενάντια σε μοντέλα όπως η Porsche Macan και η Jaguar F-PACE.

Grecale

Παρόλο που οι μέχρι τώρα δημόσιες εμφανίσεις της Maserati Grecale είναι με καμουφλαρισμένο το αμάξωμά της, μια γεύση από τις διαστάσεις και την σχεδίαση της έχουμε πάρει. Το εμπρός μέρος φέρει σπορ σχεδίαση με μεγάλες εισαγωγές και καμπυλωτό καπό. Οι εμπρός προβολείς φαίνονται να είναι αρκετά μικροί και είναι τοποθετημένοι στις επάνω γωνίες της μάσκας. Το υπόλοιπο όχημα φαίνεται να έχει ένα στρογγυλεμένο σχήμα ειδικά το πίσω μέρος του, θυμίζοντας αρκετά τη Stelvio της Alfa Romeo. Με μια πρώτη ματιά μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η Grecale μοιάζει εξωτερικά με μία μικρότερη έκδοση της Levante με διαφορές στις επιμέρους λεπτομέρειες.

Οι κινητήρες που θα βρίσκονται κάτω από το καπό του SUV από τη Modena δεν είναι γνωστοί ακόμα. Φημολογείται ότι ο βασικός κινητήρας θα είναι ένας δίλιτρος με ήπια υβριδικό σύστημα, ενώ μια πιο σπορ έκδοση Τrofeo έχει ήδη επιβεβαιωθεί από την Maserati. H τελευταία αναμένεται να εξοπλίζεται με τον 3λιτρο V6 με διπλά τούρμπο που στην εκδοχή του στο νέο σούπερκαρ της μάρκας, την MC20, αποδίδει 630 PS.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από την Grecale που παίρνει την ονομασία της από τον βορειοανατολικό άνεμο της ανατολικής Μεσογείου, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη νέα ημερομηνία παρουσίασης της.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube