Maserati: Ειδικές εκδόσεις F Tributo για τις νίκες του Fangio

Maserati: Ειδικές εκδόσεις F Tributo για τις νίκες του Fangio

Η Maserati τιμά τον θρύλο της Formula 1 με ειδικές εκδόσεις των Ghibli και Levante στη Σαγκάη.

Η Maserati παρουσίασε τις ειδικές εκδόσεις F Tributo των Ghibli και Levante για να τιμήσει τις νίκες του Juan Manual Fangio με τα μονοθέσιά της.

Η πορεία της Maserati στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε πριν από 95 χρόνια, στις 25 Απριλίου του 1926, με τον Alfieri Maserati πίσω από το τιμόνι της Tipo26 να κερδίζει στην κατηγορία 1,5 λίτρων του Targa Florio. Περίπου 28 χρόνια αργότερα, ο οδηγός-θρύλος, Juan Manuel Fangio, ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Maserati κατακτώντας πολυάριθμες νίκες με το μονοθέσιο 250F.

Maserati

Με αφορμή τις νίκες του Fangio, η Maserati παρουσίασε στη Σαγκάη τις Levante και Ghibli F Tributo Special Edition.

Τα αυτοκίνητα διατίθενται αποκλειστικά στις νέες αποχρώσεις Rosso Tributo (κόκκινο) ή Azzuro Tributo (γαλάζιο). Η πρώτη αποτελεί αναφορά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό της Ιταλίας και η δεύτερη είναι το χρώμα της Modena που είναι η πατρίδα της Maserati.

Η κίτρινη απόχρωση εμφανίζεται στο δαχτυλίδι από τις μαύρες ζάντες 21" (σχέδιο Anteo στη Levante και Titano στη Ghbli) και στις δαγκάνες των φρένων, όπως και στην αγωνιστική 250F του Fangio η οποία συνδύαζε κόκκινο και κίτρινο. Την εικόνα συμπληρώνουν τα μαύρα εμβλήματα στα εμπρός φτερά και το σήμα της Maserati στο C-Pillar που είναι βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος. 

Maserati

Στο εσωτερικό έχουμε κόκκινες ή κίτρινες ραφές με μαύρο δέρμα Pieno Fiore.

Η Maserati δεν ανακοίνωσε τις τιμές των F Tributo ούτε αν σκοπεύει να τις κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη, καθώς παρουσιάστηκαν σε κινεζικό έδαφος.

[Πηγή: Maserati]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube