Marc Philipp Gemballa Marsien: Ένα θηρίο για την έρημο (και όχι μόνο) [video]

Marc Philipp Gemballa Marsien: Ένα θηρίο για την έρημο (και όχι μόνο) [video]

Το μοντέλο της Marc Philipp Gemballa θα παραχθεί σε μόλις 40 αντίτυπα και τα μισά από αυτά έχουν ήδη πουληθεί.

Ωδή του Marc Philipp Gemballa στην Porsche 959 της δεκαετίας του '80 που πήρε μέρος στον αγώνα Paris-Dakar. Αυτή είναι η Marsien που βασίζεται στη σύγχρονη 911 Turbo S και φέρει την υπογραφή της Marc Phillip Gemballa GmbH.

Εμπνευστής και δημιουργός του εγχειρήματος είναι ο γιος του Uwe Gemballa, Marc Philipp Gemballa. Για τη δημιουργία του αυτοκινήτου συνεργάστηκε με την RUF Automobile GmbH η οποία ανέλαβε την εξέλιξη του κινητήρα. Το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε μόλις 40 αντίτυπα. Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη πουληθεί. 

Το όνομα Marsien παραπέμπει στην πλανήτη Άρη (Mars) καθώς οι δοκιμές του αυτοκινήτου έγιναν στην έρημο Al Faya, σε ένα τοπίο που θύμιζε τον πλανήτη. Κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα η Marsien φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του Alan Derosier, ο οποίος είχε σχεδιάσει την πρωτότυπη Porsche 908.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα, η RUF Automobile GmbH αναβάθμισε τον 6κύλινδρο μπόξερ της 911 Turbo S ο οποίος πλέον αποδίδει περίπου 800 ίππους και 930 Nm ροπής. Όπως σημειώνει η εταιρεία, ο κινητήρας είναι προδιαγραφών Euro 6 και για όσους θέλουν διατίθεται και ειδικό κιτ βελτίωσης και χαρτογράφησης που ανεβάζει την ισχύ στους 830 ίππους. 

μαρσι

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (PDK), το οποίο και αυτό με τη σειρά του έχει υποβληθεί στις απαραίτητες για την περίσταση παρεμβάσεις. Υπάρχουν ακόμη ειδικά εξελιγμένα ημιαξόνια, ανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης και ειδικό σύστημα εξάτμισης με την υπογραφή της Akrapovič. 

Η ανάρτηση αποτελείται εμπρός από διπλά ψαλίδια και πίσω από διάταξη πολλαπλών συνδέσμων, ενώ υπάρχουν ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και σύστημα ρύθμισης του ύψους του αμαξώματος από το έδαφος που ρυθμίζεται ανάμεσα στα 120 και 250 mm. 

O οδηγός έχει στη διάθεσή του διάφορα προγράμματα οδήγησης όπως Gravel, Mud, Sand και Snow, πέρα από αυτά που διαθέτουν όλες οι Porsche. Αυτά μπορούν να επιλεγούν μέσα από ειδικό διακόπτη στο τιμόνι, που παράλληλα ρυθμίζει και τον βαθμό απόσβεσης της ανάρτησης, το ύψος από το έδαφος αλλά και την χαρτογράφηση του κινητήρα. 

μαρσιεν

Οι 40 τυχεροί ιδιοκτήτες της Marsien πρέπει να εκταμιεύσουν καταρχήν €495.000, ποσό στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αλλά και το κόστος των όποιων έξτρα αξεσουάρ επιλέξουν να τοποθετήσουν στο θηριώδες αυτοκίνητο.

Μην βιαστείτε να πείτε πως είναι φθηνή γιατί ξεχάσαμε να αναφέρουμε πως πρέπει να πληρώσετε επιπλέον €174.000 όσο κοστίζει δηλαδή μια Porsche 911 (992) Turbo S, πάνω στην οποία θα «χτιστεί» η Marsien.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube