Lotus: Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV που θα παράγεται στην Κίνα

Lotus: Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV που θα παράγεται στην Κίνα

Το SUV της Lotus θα είναι το ελαφρύτερο στην κατηγορία με έμφαση στο κράτημα και τις επιδόσεις.

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό από φήμες και δημοσιεύματα, η Lotus ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο βρίσκεται σε φάση εξέλιξης από το 2016. Σήμερα όμως το βρετανικό Autocar αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω όχημα που θα παρουσιαστεί το 2022.

Στόχος της βρετανικής φίρμας που βρίσκεται υπό τον οικονομικό έλεγχο της κινεζικής Geely, είναι να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις της από τις 1.500 μονάδες που είναι σήμερα σε περίπου 5.000 μονάδες μέσα σε λίγα χρόνια.

Το Project Lambda όπως είναι η κωδική του ονομασία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και όχι υβριδικό που πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture της Geely, με την Lotus να έχει πρόσβαση σε εξαρτήματα του ομίλου (Geely, Volvo, Polestar), ενώ το στήσιμο και η εξέλιξη του αυτοκινήτου θα γίνεται από τους μηχανικούς της στη Μ.Βρετανία. Όπως κάθε Lotus, έτσι και το ηλεκτρικό SUV θα είναι το ελαφρύτερο όχημα της κατηγορίας του, παρά τον όγκο του και το βάρος των μπαταριών.

Σύμφωνα με το Autocar, το SUV της Lotus θα δίνει έμφαση στο κράτημα και τις επιδόσεις. Το σύστημα κίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες θα είναι διαθέσιμο σε δύο επίπεδα ισχύος - από 608 PS έως και 760 PS. Παράλληλα, η ηλεκτρική αυτονομία θα ξεπερνά τα 580 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Η παραγωγή του μοντέλου θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο της μητρικής Geely στην Wuhan (Κίνα) που έχει δυνατότητα παραγωγής 150.000 μονάδων. Ένας από τους λόγους για αυτή την απόφαση είναι πως η ζήτηση για premium ηλεκτρικά οχήματα στην κινεζική αγορά παραμένει αρκετά υψηλή. Ανάλογα με τη ζήτηση, η Geely έχει τη δυνατότητα να παράξει το SUV της Lotus και σε άλλα εργοστάσιά της ανά τον κόσμο.

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της Lotus στο Hethel όπου θα παράγονται όλα τα σπορτσκαρ της εταιρείας βρίσκονται σε φάση ανακαίνισης, με τη δυνατότητα παραγωγής να φτάνει τις 10.000 μονάδες το χρόνο. Εξάλλου, εκτός από το SUV, η Lotus ετοιμάζει τη νέα γενιά Espirit με υβριδικό V6 κινητήρα που θα παρουσιαστεί το 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για το Project Lambda θα έχουμε στην παρουσίαση του μοντέλου το 2022, με την εμπορική του πρεμιέρα να ακολουθεί το 2023. Όσο για τις τιμές, αυτές θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τον ανταγωνισμό, παρά το μικρότερο αριθμό παραγωγής.

*Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο είναι ψηφιακά επεξεργασμένες με βάση διαρροές σχεδίων. Η Lotus δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα επίσημα σκίτσα ή φωτογραφίες για το επερχόμενο SUV.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube