Land Rover Discovery Commercial για σικ επαγγελματίες

Land Rover Discovery Commercial για σικ επαγγελματίες

Η διθέσια επαγγελματική έκδοση του νέου Disco μπορεί να μεταφέρει τα εμπορεύματά σας στα πιο απρόσιτα μέρη.

Η Land Rover παρουσίασε το Discovery Commercial που πλασάρεται ως πιο σκληροτράχηλη εναλλακτική ενός επαγγελματικού βαν.

Όπως και στις προηγούμενες γενιές του Commercial, τα καθίσματα της δεύτερης και της τρίτης σειράς έχουν αφαιρεθεί για να ελευθερωθεί χώρος φόρτωσης μήκους 1,695 m, πλάτους 1,411 m και ύψους 0,939 m.

Ο χώρος αυτός μπορεί να πάρει έως και 1.856 λίτρα φορτίου – τιμή που είναι κατά 600 λίτρα μικρότερη από την αντίστοιχη του επιβατικού Discovery όταν διπλώσεις τα καθίσματα. Αυτό οφείλεται στο ότι έχει τοποθετηθεί εδώ ένας γερός μεταλλικός φράκτης που χωρίζει την καμπίνα από το χώρο φόρτωσης και εμποδίζει τα αντικείμενα να φύγουν μπροστά και να χτυπήσουν τους επιβάτες σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος ή σύγκρουσης.

Στον στάνταρ εξοπλισμό του Commercial περιλαμβάνονται τα αδιαφανή (από έξω) κρύσταλλα που κρύβουν το φορτίο από πονηρά βλέμματα, καθώς και η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα που διευκολύνει τη φόρτωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Land Rover Discovery 2.0 Sd4

Όπως και στο επιβατικό Disco, παίρνουν κίνηση και οι 4 τροχοί μέσω ενός κιβωτίου μεταφοράς δύο σχέσεων (νορμάλ και κοντής βοηθητικής) και της ηλεκτρονικής τεχνολογίας Terrain Response για τη μεγιστοποίηση της ελκτικής πρόσφυσης. Στάνταρ είναι επίσης η αερανάρτηση και η ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων. Έτσι, το Commercial είναι ικανότερο εκτός δρόμου από οποιοδήποτε επαγγελματικό βαν.

Ως έξτρα προσφέρεται το σύστημα Terrain Response 2 που ρυθμίζει αυτόματα το κινητήριο σύστημα του αυτοκινήτου ανάλογα με την πρόσφυση του εδάφους και δεν χρειάζεται να το ρυθμίζει με το χέρι ο οδηγός.

Μόνο δύο κινητήρες είναι διαθέσιμοι, αμφότεροι πετρελαίου: ο 2.0 TD4 των 240 PS και ο 3.0 TD6 των 258 PS. Και οι δύο συνδυάζονται με αυτόματο 8άρι κιβώτιο.

Μπροστά στην καμπίνα, διατηρείται το κανονικό ταμπλό με το στάνταρ σύστημα infotainment InControl Touch Pro. Στάνταρ είναι και τα οδηγικά βοηθήματα, όπως το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, η προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας  και το θερμαινόμενο παρμπρίζ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ειδικά φτιαγμένο Discovery του σεφ Jamie Oliver

Οι τιμές του Discovery Commercial ξεκινούν από τα € 3.175 πάνω από το αντίστοιχο επιβατικό Disco – οπότε μην περιμένετε να πάρετε Land Rover φτηνά. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

[Πηγή: Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube