Land Rover: Διαφορετικές πλατφόρμες για τα επόμενα Defender και Discovery

Land Rover: Διαφορετικές πλατφόρμες για τα επόμενα Defender και Discovery

Το Land Rover Defender κλέβει πωλήσεις από το συγγενικό Discovery καθιστώντας απαραίτητη την περεταίρω διαφοροποίησή τους στο μέλλον.

Τα Land Rover Defender και Discovery που σήμερα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture (MLA), θα ξεχωρίζουν τεχνολογικά στο μέλλον, λόγο της εμπορικής επιτυχίας του πρώτου που έχει πλέον εδραιωθεί στη γκάμα της βρετανικής φίρμας κανιβαλίζοντας το δεύτερο.

Πιο συγκεκριμένα, η επόμενη γενιά του Land Rover Discovery θα μετακομίσει στην πλατφόρμα Electric Modular Architecture (EMA) της JLR με στόχο να διαφοροποιηθεί ως προς το χαρακτήρα από το Defender που αποτελεί εσωτερικό ανταγωνιστή. Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να παρουσιαστεί το 2024 και θα μπορεί να φιλοξενήσει αμιγώς ηλεκτρικές, υβριδικές ή plug-in hybrid εκδόσεις.

Από την άλλη πλευρά, όπως αποκαλύπτει ο Thierry Bollore, CEO της Jaguar Land Rover, οι ανάγκες του Defender από μια πλατφόρμα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές των Discovery, Discovery Sport, Velar και Evoque. Έτσι, η επόμενη γενιά του Defender θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη έκδοση της Modular Longitudinal Architecture (MLA) που επίσης επιτρέπει ηλεκτρικές, υβριδικές και plug-in hybrid εκδόσεις, όμως με διαφορετική διάταξη για τον θερμικό κινητήρα (κατά το διάμηκες).

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube