Lamborghini: Νέα Aventador Roadster

Lamborghini: Νέα Aventador Roadster

Η Aventador J ήταν μια καλή πρόγευση για την ανοιχτή έκδοση του κορυφαίου supercar της Lamborghini, αλλά λεπτομέρειες όπως... η έλλειψη παρμπρίζ έπρεπε να αλλάξουν στο μοντέλο παραγωγής. Η Aventador LP700-4 Roadster έχει κανονικό παρμπρίζ και αφαιρούμενη οροφή από ανθρακονήματα.

Η οροφή διαιρείται σε δύο τμήματα βάρους 6 kg έκαστο, τα οποία όταν δεν χρησιμοποιούνται αποθηκεύονται στο χώρο κάτω από το εμπρός καπό. Ανασχεδιασμένο σε σχέση με την Coupe είναι το τμήμα του αμαξώματος πίσω από το κόκπιτ που περιλαμβάνει roll bar για προστασία σε περίπτωση ανατροπής και ακαμψία, καθώς και το κάλυμμα του κινητήρα. Διαφορετικές είναι και οι ζάντες, διαστάσεων 20” εμπρός και 21” πίσω, οι οποίες μάλιστα εξοικονομούν 10 kg μη αναρτώμενης μάζας. Λόγω των απαραίτητων ενισχύσεων πάντως, η Aventador Roadster ζυγίζει τελικά 50 kg παραπάνω από την Coupe (1.625 kg).

Ο κινητήρας είναι ο V12 των 6,5 lt που χρησιμοποιείται και στην κλειστή, με απόδοση 700 PS στις 8.250 rpm και 70,3 kgm στις 5.500 rpm, ο οποίος συνδυάζεται με το ίδιο ημιαυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων. Τα παραπάνω αρκούν σύμφωνα με την εταιρεία για επιτάχυνση από στάση ως τα 100 km/h σε μόλις 3” (Coupe: 2,9”), ενώ οι πιο θαρραλέοι θα μπορούν να διαπιστώσουν αν o ανεμοθραύστης στο πάνω μέρος του παρμπρίζ θα διατηρήσει ανέπαφο το χτένισμά τους στην τελική ταχύτητα των 350 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube