Lamborghini: Η νέα Aventador θα είναι ένα εντελώς άλλο αυτοκίνητο

Lamborghini: Η νέα Aventador θα είναι ένα εντελώς άλλο αυτοκίνητο

Η Ultimae δεν είναι σε καμία περίπτωση ο προάγγελος της νέας Aventador. 

Όταν η υβριδική Sián FKP 37 έκανε το ντεμπούτο της τον Σεπτέμβριο του 2019, πολλοί αναρωτήθηκαν αν ο σχεδιασμός του πρώτου υβριδικού αυτοκινήτου παραγωγής της Lamborghini ήταν ο προάγγελος της επόμενης Aventador. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για τον επικεφαλής του σχεδιασμού, Mitja Borkert, για να αποκαλύψει ότι η Sián FKP 37 δεν ήταν αυτό που λέμε «παράθυρο στο μέλλον» για την ανανεωμένη ναυαρχίδα της μάρκας. 

Είναι επί της ουσίας μια παρόμοια ιστορία με την Ultimae, η οποία είναι στην πραγματικότητα πιο κοντά στο σχέδιο της Aventador από ότι η Sián FKP 37. 

Ο διευθύνων σύμβουλος, Stefan Winkelmann, λέει ότι η Aventador δεν θα μοιάζει σε τίποτα με όσα ξέραμε. 

Σε συνέντευξη του στο Autocar ανέφερε πως η Ultimae είναι ένα σχέδιο που προέρχεται από την παράδοση της Aventador. Η συνέχεια θα είναι τελείως διαφορετική, όπως η μετάβαση από την Murcielago στην Aventador. Έτσι, θα έχει μια εντελώς φρέσκια εμφάνιση. 

Με το λανσάρισμά της να είναι επισήμως τοποθετημένο το 2023, το νέο supercar θα τροφοδοτείται από έναν ολοκαίνουργιο V12 κινητήρα με ηλεκτρική «υποβοήθηση». Δεν θα είναι ένα plug-in hybrid, ούτε θα κληρονομήσει την τεχνολογία από την Sián FKP 37.

Ενώ οι παραδοσιακοί φίλοι της μάρκας μάλλον θα λυπηθούν με την απόφαση της Lamborghini να... υβριδοποιήση τον πανίσχυρο δωδεκακύλινδρο κινητήρα, επί της ουσίας δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διατηρηθεί ο V12 ζωντανός και ταυτόχρονα να πληρούνται οι όλο και πιο αυστηροί κανονισμοί εκπομπής ρύπων. Η λύση είναι είτε αυτή που επιλέχθηκε, είτε να περάσεις σε μια μικρότερη μονάδα ισχύος στην οποία να προσθέσεις ένα ή δύο τούρμπο με σκοπό να αντισταθμίσεις την απώλεια αρκετών κυλίνδρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube