Lamborghini: Eτοιμάζει ηλεκτρικό GT 2+2

Lamborghini: Eτοιμάζει ηλεκτρικό GT 2+2

Ένα ηλεκτρικό GT 2+2 βρίσκεται στα σκαριά από τη Lamborghini, το οποίο θα το δούμε σε πέντε χρόνια από σήμερα και θα αποτελέσει προϊόν συνεργασίας με την Audi και την Porsche.

Ακολουθώντας το πλάνο για την ενσωμάτωση ηλεκτρικής υποβοήθησης σε όλα τα μοντέλα της γκάμας της έως το 2024, η Lamborghini προχωρά ένα βήμα πιο κοντά προς την ηλεκτρική εποχή, με την προσθήκη και ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αυτό θα ριχτεί στη μάχη για τον περιορισμό των ρύπων της εταιρείας και θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της, με την αρχή όμως να γίνεται ήδη από το 2021.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της πάντως που θα παρουσιαστεί μεταξύ 2025 και 2027, θα είναι ένα GT αυτοκίνητο το οποίο θα προσφέρει χώρους για 2+2 επιβάτες. Η εξέλιξή του θα γίνει σε συνεργασία με τις Audi και Porsche, ενώ θα χτιστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα με την ονομασία SSP (Scalable Systems Platform) του ομίλου VW, αντίθετα με τα e-tron GT και Taycan.

Asterion

Η πλατφόρμα αυτή άλλωστε θα αντικαταστήσει από το 2026 όλες τις υπάρχουσες πλατφόρμες του ομίλου και το βασικό της χαρακτηριστικό είναι πως προσφέρει μεγάλες δυνατότητες μεταβλητότητας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ομίλου μάλιστα, αυτή αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για περισσότερα από 40 εκατ. οχήματα τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube