Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster και Huracán EVO GT Celebration

Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster και Huracán EVO GT Celebration

Δύο επετειακές εκδόσεις από την Sant' Agata στο Pebble Beach

Η Lamborghini παρουσίασε στο Monterey δύο ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής των μοντέλων της Aventador SVJ Roadtser και Huracán Evo, με επετειακό χαρακτήρα, που δημιουργήθηκαν από το Centro Stile σε συνεργασία με το τμήμα Ad Personam.

Lamborghini

Ξεκινώντας από την Aventador SVJ 63 Roadster, αυτή θα παραχθεί σε 63 μονάδες προς τιμή του έτους ίδρυσης της Lamborghini (1963). Οι τυχεροί ιδιοκτήτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε οκτώ μοναδικούς συνδυασμούς χρωμάτων. Τα γραφικά στο εξωτερικό σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για την ειδική έκδοση με ματ ή γυαλιστερό άνω τμήμα από ανθρακονήματα που περιλαμβάνει την αποσπώμενη οροφή, το κάλυμμα του κινητήρα με τους αεραγωγούς, το πλαίσιο του παρμπρίζ και τους καθρέπτες. Οι σφυρήλατες ζάντες Leirion είναι βαμμένες σε ματ απόχρωση τιτανίου και η αριθμημένη πλακέτα προδίδει τον περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. 

Στο εσωτερικό προσφέρονται τρεις χρωματικοί συνδυασμοί των επενδύσεων από Alcantara με λεπτομέρεις από ανθρακονήματα στο ταμπλό και επετειακά εμβλήματα με τον αριθμό 63.

Lamborghini

 

Το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στο Pebble Beach ήταν βαμμένο σε ματ γκρι απόχρωση Grigio Acheso με λεπτομέρειες σε πορτοκαλί Arancio Dac και εσωτερικό με συνδυασμό Grigio Octans / Grigio Cronus / Arancio Dryope

Κάτω από το καπό δεν υπάρχουν αλλαγές, με τον κινητήρα V12 να αποδίδει 770 PS και 720 Nm ροπής, επιταχύνοντας την SVJ Roadster από τα 0-100 km/h σε 2,9" (0-200 km/h σε 8,8") και χαρίζοντάς της τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 350 km/h.

Lamborghini

Το δεύτερο μοντέλο, η Huracán EVO GT Celebration, κατασκευάστηκε για να γιορτάσει τις νίκες της Lamborghini στις 24 Ώρες της Daytona και τις 12 Ώρες του Sebring για δύο συνεχόμενες χρονιές (2018-2019). Η περιορισμένη παραγωγή των 36 μονάδων είναι το άθροισμα των ωρών των δύο αγώνων που είναι γνωστοί και ως οι 36 Ώρες της Φλόριντα.

Το μοντέλο ξεχωρίζει από τις έντονες αποχρώσεις  πράσσινο Verde Egeria και πορτοκαλί Arancio Aten, που παραπέμπουν στα χρώματα της ομάδας GRT Grasser Racing Team η οποία μαζί με την ομάδα Paul Miller Racing οδήγησαν τις αγωνιστικές Huracán στις νικες. 

Lamborghini

Συνολικά, τρεις αποχρώσεις δημιουργήθηκαν από το τμήμα Ad Personam προσφέροντας εννέα συνδυασμούς για την αγωνιστική "φορεσιά". Τέλος, οι μονομπούλονες ζάντες 20" κρύβουν πίσω τους τις δαγκάνες των φρένων που μπορούν να βαφτούν στο χρώμα που επιθυμεί ο πελάτης. Επιπλέον, κατά παραγγελία το αμάξωμα μπορεί να φέρει και το έμβλημα της Lamborghini Squadra Corse στην οροφή, με τις σημαίες της Ιταλίας και των ΗΠΑ να το πλαισιώνουν.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι επενδύσεις από Alcantara με ραφές στο χρώμα του αμαξώματος, και μια πλακέτα ανάμεσα στα καθίσματα που υποδεικνύει πως έχουμε να κάνουμε με μια ειδική έκδοση του μοντέλου. Κάτω από το καπό παραμένει ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V10 που χρησιμοποιείται και από το αγωνιστικό αδερφάκι του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube