LA Auto Show: Ανανεωμένο Mazda 6

LA Auto Show: Ανανεωμένο Mazda 6

To μεγαλομεσαίο οικογενειακό σεντάν έχει ανανεωθεί, με την έμφαση κυρίως στην άνεση.

Το Μazda 6 του 2018 έχει νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση που η Mazda λέει ότι βελτιώνουν την οδική συμπεριφορά και το κάνουν πιο άνετο στην οδήγηση.

Συγκεκριμένα, έχει αλλαγμένη γεωμετρία ανάρτησης, διαφορετικά ελατήρια και επιπλέον ενισχύσεις του πλαισίου ώστε να αυξηθεί η ακαμψία του. Πιο άκαμπτη είναι και η στήριξη της κολόνας του τιμονιού για βελτίωση της απόκρισής του.

Οι αλλαγές αυτές λέγεται ότι μειώνουν τους κραδασμούς που φτάνουν στην καμπίνα, απαλύνουν την τραχύτητα κύλισης πάνω από μεταβαλλόμενο οδόστρωμα και κάνουν την ανάρτηση πιο άνετη κι απορροφητική. Επιπλέον, οι μηχανολόγοι μείωσαν τις υποστροφικές τάσεις δίνοντας το αυτοκίνητο πιο ουδέτερο στήσιμο.

Στο εσωτερικό, οι πιο πλούσιες εκδόσεις έχουν ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων TFT 7 ιντσών, ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια οθόνη αφής 8 ιντσών που μπορεί να δίνει μια εικόνα 360 μοιρών γύρω από το αυτοκίνητο. Η σχεδίαση του εσωτερικού είναι σχεδόν ολοκαίνουργια.

Μια άλλη κίνηση για περισσότερη άνεση είναι τα αεριζόμενα καθίσματα με περισσότερο αφρό στο εσωτερικό τους. Οι κορυφαίες εκδόσεις έχουν επενδύσεις από δέρμα Nappa.

Οι εξωτερικές αλλαγές περιορίζονται στη νέα μάσκα με το φαρδύτερο πλαίσιο, τους νέους προβολείς LED και τους νέους τροχούς 17 ή 19 ιντσών. Έχει προστεθεί επίσης μια απόχρωση Soul Red Crystal στη χρωματική παλέτα για το αμάξωμα.

Στο ντεμπούτο του νέου Mazda 6, στην αμερικανική αγορά, θα προσφέρονται δύο κινητήρες: ένας ατμοσφαιρικός 4κύλινδρος SkyActiv βενζίνης 2,5 λίτρων, και μια νέα έκδοση του ίδιου κινητήρα με τούρμπο.

Οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές του νέου μοντέλου δεν θα αποκαλυφθούν πριν αυτό ντεμπουτάρει το 2018, αλλά δεν αναμένεται να έχει κανέναν από τους δύο κινητήρες 2,5 λίτρων. Αναμένεται να διατηρηθούν οι υπάρχοντες SkyActiv, ο 2.0 βενζίνης και ο 2.2 ντίζελ, αλλά με βελτιώσεις στην απόδοση.

Οι τιμές δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά, οπότε το Mazda 6 θα διατηρήσει ένα πλεονέκτημα απέναντι στον κύριο ανταγωνιστή του, το VW Passat, στην ευρωπαϊκή αγορά.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube