Το κύκνειο άσμα του Honda S660 [video]

Το κύκνειο άσμα του Honda S660 [video]

Το Honda S660 Modulo X Version Z είναι η τελευταία έκδοση του μικρού πισωκίνητου roadster πριν το τέλος της παραγωγής του τον Μάρτιο του 2022.

Το Honda S660 μπορεί να μην ήρθε ποτέ στην ελληνική αγορά όμως ως ιαπωνικό ελαφρύ και πισωκίνητο ρόουντστερ είναι ένα ιδιαίτερα ποθητό μοντέλο από τους petrolheads όλου του κόσμου. Δυστυχώς για τους θαυμαστές του, η Honda ανακοίνωσε πως η παραγωγή του S660 θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2022, όμως για να αποχαιρετήσει το μοντέλο παρουσίασε την ειδική έκδοση Modulo X Version Z.

Να θυμίσουμε πως το Honda S660 πρωτοπαρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2013, με την παραγωγή του να ξεκινά το 2015 και την πιο πρόσφατη ανανέωση να κάνει πρεμιέρα το 2020.

Σε σχέση με την κορυφαία έκδοση εξοπλισμού Modulo X που διαθέτει σπορ προφυλακτήρες, μαύρες ζάντες αλουμινίου, μαύρους καθρέφτες, θερμαινόμενα σπορ δερμάτινα καθίσματα και περισσότερο Alcantara στην καμπίνα, η ειδική έκδοση Version Z διαφέρει στις λεπτομέρειες. Ανάμεσα σε αυτές που μπορόυμε να διακρίνουμε, είναι η ενεργή αεροτομή στην ουρά με προέκταση σε μαύρη απόχρωση, οι δερμάτινες επενδύσεις στις πόρτες και η μεταλλική πλακέτα ανάμεσα στα καθίσματα με την επιγραφή Version Z.

Το Honda S660 Modulo X Version Z χρησιμοποιεί τον γνωστό κεντρικά τοποθετημένο υπερτροφοδοτόυμενο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 658 κυβικών εκατοστών που αποδίδει 64 PS. Το μοτέρ συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς.

Η απόφαση της Honda να καταργήσει το S660 από τη γκάμα της ίσως έχει να κάνει με νέες προδιαγραφές ασφαλείας που ισχύουν στην ιαπωνική αγορά, αλλά και με τη στόχευσή της σε παγκόσμια μοντέλα που διατίθενται σε περισσότερες αγορές.

[Πηγή: Motor1]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube