KTM X-Bow GT-XR: To απόλυτο παιχνίδι για δρόμο και πίστα [video]

KTM X-Bow GT-XR: To απόλυτο παιχνίδι για δρόμο και πίστα [video]

H KTM παρουσίασε το X-Bow GT-XR που με 5κύλινδρο μοτέρ απόδοσης 500 PS και βάρος μόλις 1.130 kg, φαντάζει το απόλυτο παιχνίδι για δρόμο και πίστα.

Ο κατασκευαστής από την Αυστρία αποκάλυψε το νέο του δημιούργημα που ακούει στο όνομα KTM X-Bow GT-XR. Βασίζεται σε ένα μονοκόκ σασί από ανθρακόνημα και ένα σωληνωτό σκελετό κάτι που σημαίνει ότι ζυγίζει μόλις 1.1340 kg. Στο κέντρο του, βρίσκεται ο γνωστός χαρισματικός 5κύλινδρος τούρμπο της Audi που με τη φροντίδα της KTM αποδίδει πλέον 500 PS στις 6.350 rpm και 581 Nm ροπής στις 5.550 rpm.

H ισχύς περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και ενός μπλοκέ διαφορικού. Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε μόλις 3,4" και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 280 km/h. 

KTM X-Bow GT-XR

Εξωτερικά, τα βλέμματα στο X-Bow GT-XR τραβάνε τα αεροδυναμικά βοηθήματα όπως η μεγάλη αεροτομή και ο διαχύτης πίσω ή το splitter εμπρός. Η KTM δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την τιμή κάθετης δύναμης του μοντέλου αλλά μας πληροφορεί ότι το κάτω μέρος του αυτοκινήτου συνεισφέρει στην αύξηση της τελευταίας με τη βοήθεια του ground effect.

Επιπλέον, οι αναρτήσεις του είναι κατασκευασμένες από τη Sachs, ενώ το έργο της ακινητοποίησης αναλαμβάνουν δίσκοι με 8πίστονες δαγκάνες εμπρός και πίσω. Οι αγοραστές που ψάχνουν το κάτι παραπάνω μπορούν να εξοπλίσουν το X-Bow GT-XR με κεραμικά φρένα και τροχούς με ένα κεντρικό μπουλόνι.

Στο άκουσμα των παραπάνω, πολλοί θα πιστέψουν ότι το KTM X-Bow GT-XR είναι ένα σκληροπυρηνικό μοντέλο που δεν περιλαμβάνει στο ρεπερτόριο του την καθημερινή συμβίωση. Κάπου εδώ έρχεται η KTM να μας τονίσει ότι το νέο μοντέλο της έχει όλα τα απαραίτητα καλούδια για καθημερινή χρήση.

Συγκεκριμένα, το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 96 lt προσφέροντας του αυτονομία 1.000 km. Η μεταβλητή κρεμαγιέρα έχει ηλεκτρική υποβοήθηση και το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα ανύψωσης που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 9 cm.

KTM X-Bow GT-XR

Περνώντας στο εσωτερικό, συναντάμε ένα αφαιρούμενο τιμόνι από ανθρακόνημα που φιλοξενεί ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων, προαιρετική κάμερα οπισθοπορείας, ηχοσύστημα με δυνατότητα σύνδεσης Bluetooth, air-condition και ντουλαπάκι.

Η KTM σκοπεύει να κατασκευάζει 100 X-Bow GT-XR ετησίως και για να αποκτήσετε ίσως το απόλυτο παιχνίδι για δρόμο και πίστα θα πρέπει να ξοδέψετε περίπου €285.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube