Κορυφαία τα ποιοτικά στάνταρ της Alfa Romeo Tonale

Κορυφαία τα ποιοτικά στάνταρ της Alfa Romeo Tonale

Η Alfa Romeo δεν αφήνει τίποτα στην τύχη για την Tonale και έχοντας αλλάξει τα πάντα στη γραμμή παραγωγής της, ποντάρει στην ποιότητα που θα προσφέρει το νέο SUV της.

Η Alfa Romeo διαχρονικά ξεχώριζε για το στιλ, τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά των μοντέλων της. Όμως οι παλαιότεροι θα θυμούνται πως αντιμετώπιζε και κάποια προβλήματα σε ό,τι είχε να κάνει με την ποιότητα κατασκευής. 

Τα τελευταία χρόνια όμως, μοντέλα όπως η Stelvio έχουν βάλει σκοπό να αλλάξουν αυτήν την κακή φήμη. Ομολογουμένως, τα τελευταία προϊόντα της μάρκας έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, ωστόσο κάποιοι επιμένουν να λένε πως δεν μπορούν να ανταγωνιστούν σε αυτόν τον τομέα τους Γερμανούς. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo έχει ένα σχέδιο να τα αλλάξει όλα αυτά με την ολοκαίνουργια Tonale.

Alfa Romeo Tonale

Ο Jean-Philippe Imparato τόνισε τη δέσμευση της Alfa Romeo στην ποιότητα. Για να διασφαλίσει ότι η Tonale θα βγαίνει από το εργοστάσιο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανανεώσει πλήρως τη γραμμή παραγωγής της, με τον Imparato να σημειώνει ότι το μόνο που δεν άλλαξε είναι το εξωτερικό περίβλημα του εργοστασίου!

Στο Pomigliano εργάζονται 425 προσεκτικά επιλεγμένοι τεχνικοί που έχουν περάσει από συνολικά 19.000 ώρες εκπαίδευσης για την κατασκευή της Tonale. «Είναι παγκόσμιας κλάσης τα πάντα: ένα εργοστάσιο υψηλής ποιότητας για προϊόντα υψηλής ποιότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της μιλανέζικης φίρμας.

Ο Imparato λέει ότι οι σταθμοί εργασίας έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη διαδικασία παραγωγής, βοηθώντας τους εργαζόμενους. Νέες διαδικασίες έχουν εφαρμοστεί για να διασφαλιστεί ένα «ακριβές και μεθοδικό» τελικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, μόνον για την τοποθέτηση του παρμπρίζ στην Tonale συνεργάζονται 12 ρομπότ.

Alfa Romeo Tonale 1

Τα οχήματα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής υποβάλλονται σε μια σειρά ποιοτικών δοκιμών. Σε ειδικά φωτισμένους χώρους ελέγχονται η εφαρμογή και το φινίρισμα, ακόμη και ο θόρυβος του κλεισίματος της πόρτας ελέγχεται. Πριν λάβει τη «σφραγίδα έγκρισης», κάθε Tonale πρέπει να υποβληθεί σε πρόσθετες δοκιμές (για διάφορα εξαρτήματα και τα ηλεκτρικά μέρη) και στη συνέχεια θα βγει στην πίστα δοκιμών του εργοστασίου.

Alfa Romeo Tonale 2

Ακόμη και στους εκθεσιακούς χώρους, η Tonale θα εξακολουθεί να πληροί αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας. Αρχικά, μόλις 12 αντιπροσωπείες θα εφαρμόσουν το σύστημα ποιοτικού ελέγχου μετά την παράδοση. Οι πελάτες που έχουν οποιαδήποτε παράπονα θα εξυπηρετούνται άμεσα. Στη συνέχεια, η Alfa Romeo θα επιθεωρεί το όχημα εντός 24 ωρών. Μια ανάλογη λύση έχει ήδη εφαρμοστεί στο εργοστάσιο της Giulia/Stelvio και, ως εκ τούτου, τα παράπονα των πελατών μετά την πώληση έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.

Είναι προφανές ότι η Alfa Romeo έχει επενδύσει πάρα πολλά στην Tonale, η οποία αν πετύχει τις προσδοκώμενες πωλήσεις μπορούμε να ελπίζουμε πως η Stellantis θα επιτρέψει στην Alfa Romeo να επενδύσει σε ένα εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο. Άλλωστε αυτή είναι και η υπόσχεση που έχει δώσει ο Imparato.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube