Kodiaq: Σχεδόν έτοιμο το μεγάλο SUV της Škoda

Kodiaq: Σχεδόν έτοιμο το μεγάλο SUV της Škoda

Μαζί με τα ευχάριστα νέα για την αντιπροσώπευση της Škoda στην Ελλάδα, ήρθαν και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που δείχνουν ότι το νέο μεγάλο SUV της μάρκας είναι σχεδόν έτοιμο.

Το Škoda Kodiaq εντοπίστηκε από τους κατασκόπους μας σε δοκιμές, εν όψει της επίσημης παρουσίασής του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, το φθινόπωρο.

Τα καλά νέα για τον εμπλουτισμό της γκάμας μοντέλων της Škoda συμπίπτουν με τη χθεσινή ανακοίνωση που αφορά στη νέα σελίδα που ανοίγει στην αντιπροσώπευση της μάρκας στην ελληνική αγορά.

Το πρωτότυπο δοκιμών ήταν έντονα καμουφλαρισμένο και φαίνεται πως υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει, αλλά οι αναλογίες και το περίγραμμα δείχνουν ότι το αυτοκίνητο θα διατηρεί την αισθητική του Vision S concept που η Škoda παρουσίασε στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Από τότε η εταιρεία είχε φροντίσει να ρίξει λίγο τους τόνους και τον πήχη των προσδοκιών, λέγοντας ότι το μοντέλο παραγωγής θα έχει ένα πιο... συμβατικό σχήμα. Όπως και να έχει όμως, με το Kodiaq, η Škoda θα λανσάρει μια νέα πιο «συναισθηματική» σχεδιαστική γλώσσα και θα επιδιώξει να αλλάξει σταδιακά την εικόνα της με τα μοντέλα που θα ακολουθήσουν, στα οποία περιλαμβάνεται η ανανέωση του Yeti, ένα καινούριο coupe SUV και ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Παρά το καμουφλάζ, διακρίνονται οι φουσκωμένοι θόλοι των τροχών. Το ρύγχος φαίνεται λιγότερο κάθετο σε σχέση με το concept, προφανώς για να καλύπτει τις απαιτήσεις των δοκιμών πρόσκρουσης που αφορούν στην ασφάλεια των πεζών. Και τα φώτα φαίνεται να έχουν ελαφρώς διαφορετικό σχήμα. Η εξέλιξη συνεχίζεται και σίγουρα θα γίνουν αρκετές ακόμη σχεδιαστικές αλλαγές μέχρι το τελικό προϊόν να φτάσει στις εκθέσεις τον επόμενο χρόνο.

Το όνομα Kodiaq είχε ανακοινωθεί πριν λίγες εβδομάδες, ενώ ένα ακόμη στοιχείο που φαίνεται να επιβεβαιώνεται είναι η 7θέσια διάταξη της καμπίνας. Η γκάμα των κινητήρων θα προέρχεται από το Superb. Για το Kodiaq υπάρχει πρόβλεψη και για μία plug-in hybrid έκδοση, όχι όμως από το λανσάρισμα. Θα προστεθεί το 2019, οπότε η εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει το πρώτο της αυτοκίνητο με τέτοια τεχνολογία, ως έκδοση του Suberb.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube