Κίνα: Η Škoda ετοιμάζει το Kamiq GT

Κίνα: Η Škoda ετοιμάζει το Kamiq GT

Ενώ αναμένεται η επίσημη παρουσίαση του Kamiq στις 4 Νοεμβρίου στην Κίνα, κυκλοφόρησαν ήδη στο web φωτογραφίες από το ολοκαίνουργιο Škoda Kamiq GT. Μια κουπέ και πιο δυναμική έκδοση που μάλλον δεν θα δούμε στην Ευρώπη.

Το Kodiaq GT θα έχει σύντομα έναν μικρό αδερφό στην Κίνα. Η Škoda ετοιμάζεται να λανσάρει το Kamiq GT, του οποίου επίσημα σκίτσα είδαμε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σε μια αγορά όπου τα κουπέ SUV είναι πιο δημοφιλή μεταξύ των μαζικών εταιρειών.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό θα εξηγούσε γιατί οι κατασκευαστές αρνούνται προς το παρόν να λανσάρουν ένα κουπέ SUV στην Ευρώπη, ακόμη και αν η Renault έχει ήδη ανοίξει το δρόμο με το Arkana, προγραμματισμένο για το 2021.

Εν τω μεταξύ, αυτές είναι οι πρώτες εικόνες του Kamiq GT που διέρρευσαν, έκδοση η οποία είναι μια μικρή σχεδιαστική εξέλιξη του ευρωπαϊκού Kamiq. Η ουρά ειδικότερα ενσωματώνει τις μεγαλύτερες αλλαγές με αναλογικά προφανώς πιο επιθετικό σχεδιασμό.

Škoda Kamiq GT

Το εσωτερικό δεν διαφοροποιείται αισθητά (αν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση), ενώ η Škoda προφανώς επικεντρώθηκε κυρίως στο εξωτερικό για να ξεχωρίζει από το στάνταρ Kamiq, με το GT να είναι και ελαφρώς μεγαλύτερο σε μήκος λόγω των μακρύτερων προβόλων.

Το Kamiq GT θα είναι «GT» μόνο κατ’ όνομα, καθώς οι Κινέζοι θα μπορούν να επιλέξουν από μια γκάμα που συντίθεται μόνο μόνο μικρούς βενζινοκινητήρες, ατμοσφαιρικούς ή τούρμπο.

Škoda Kamiq GT

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube