Kia: Ξαναδείχνει το Cross GT στην Έκθεση της Σεούλ

Kia: Ξαναδείχνει το Cross GT στην Έκθεση της Σεούλ

Το νέο Kia Cross GT αποτελεί ένα κόνσεπτ για ένα τετρακίνητο SUV με υβριδικό συνδυασμό βενζινοκινητήρα/ηλεκτροκινητήρα

Η Kia συμπεριέλαβε στον πραγραμματισμό της την κατασκευή ενός μεγάλου SUV που θα τοποθετείται πάνω από το Sorento, που σε επίπεδο κόνσεπτ το αντιπροσωπεύει το Cross GT που παρουσιάζεται ύστερα από το Σικάγο και στην Έκθεση της Σεούλ σήμερα, Παρασκευή 29/3. 

Το Cross GT, που βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο με το εντυπωσιακό Kia GT concept που έχουμε δει στις εκθέσεις από το 2011, είναι μεγαλύτερο, πιο χαμηλό και πιο φαρδύ απ’ ό,τι το Sorento. Το Cross GT έχει μήκος 4,9 m, είναι δηλαδή 21 πόντους πιο μακρύ από το Sorento και διαθέτει μεταξόνιο 3,1 m, 40 ολόκληρους πόντους από το υφιστάμενο Sorento. Είναι επίσης πιο φαρδύ, αλλά και 4,1 cm χαμηλότερο, δίνοντας μια χαμηλή γραμμή οροφής, πράγμα σύνηθες στα σύγχρονα σπορ SUV. 
 
Το Cross GT είναι υβριδικό και κινείται από ένα 3,8λιτρο V6 και έναν ηλεκτροκινητήρα. Τα δύο μοτέρ συνδυάζουν ισχύ 405 PS και 69,1 kgm ροπής, που περνούν και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου 8ριού κιβωτίου ταχυτήτων. Η Kia δηλώνει ότι η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του Cross GT είναι 30 km.

Μολονότι η Kia λέει ότι το Cross GT είμαι μόνο κόνσεπτ, συμπληρώνει ότι το υβριδικό σύστημα κίνησης θα μπορούσε στο μέλλον να τοποθετηθεί σε μοντέλο παραγωγής. Ο πρόεδρος και επικεφαλής σχεδιασμού της Kia, Πέτερ Σράιερ, δήλωσε: «Το ντεμπούτο του GT concept το 2011 εισήγαγε το νέο σύνορο της Kia στον αισθητικό αλλά και στον επιχειρηματικό τομέα. Προϊδέασε θετικά για μια εποχή, κατά την οπoία η Kia ήταν έτοιμη να εξερευνήσει την πιθανότητα ότι μια μέρα θα μπορούσε να προσφέρει στην αγορά ένα μεγάλο και πισωκίνητο σεντάν. Το Cross GT, που ορθώνει το ανάστημά του αλλά προβάλει και ένα μεγάλο χώρο αποσκευών, μας επιτρέπει να φανταστούμε το GT να μετεξελίσσεται σε ένα μεγάλο και πολυτελές crossover».

Αντίθετα με το GT που σχεδιάστηκε στην Φρανκφούρτη, το Cross GT αποτελεί σπουδή του σχεδιαστικού κέντρου KDCA της Kia στην Καλιφόρνια. Αν το Cross GT έπαιρνε την άγουσα για την παραγωγή, το πιθανότερο θα ήταν να απευθυνθεί στην αγορά των ΗΠΑ.

[Πηγή Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube