Το Kia Optima επιστρέφει με δυναμική εμφάνιση

Το Kia Optima επιστρέφει με δυναμική εμφάνιση

Το μεσαίο σεντάν υιοθετεί την εξελιγμένη σχεδιαστική ταυτότητα της Kia.

Η Kia παρουσίασε το νέο K5 για την αγορά της Κορέας (γνωστό στην Αμερική και την Ευρώπη με το όνομα Optima), το οποίο εγκαινιάζει την ανανεωμένη σχεδιαστική της ταυτότητα.

Οι πρώτες επίσημες εικόνες του μοντέλου επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία της Kia στον τομέα του σχεδιασμού, καθώς με κάθε νέο της μοντέλο πλησιάζει όλο και περισσότερο στα πρότυπα premium κατασκευαστών.

Kia Optima

Το νέο K5/Optima έχει μήκος 4.905 mm (+50 mm), πλάτος 1.860 mm (+25 mm), ύψος 1.445 mm (-20 mm) και μεταξόνιο 2.850 mm (+45 mm), συμβάλλοντας και στις αναλογίες του μοντέλου.

Στο εμπρός μέρος πρωταγωνιστούν τα επιθετικά φωτιστικά σώματα που ξεπροβάλλουν κάτω από το καπό, ενσωματώνονται με τη νέα γρίλια "Tiger Nose" και επεκτείνονται στα εμπρός φτερά. Την σπορ εμφάνιση τονίζουν και οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα με έντονες ακμές.

Το προφίλ διατηρεί τη σιλουέτα τύπου fastback sedan με πιο μυώδη σχεδιασμό, παράθυρα χωρίς πλαίσιο και τη χαρακτηριστική χρωμιωμένη λωρίδα που διατρέχει τη γραμμή της οροφής και αγκαλιάζει το πίσω παρμπρίζ. Νέα είναι και τα σχέδια τροχών με διάμετρο από 16" έως και 19" για τις πλουσιότερες εκδόσεις.

Kia Optima

Στο πίσω μέρος τα φώτα ενώνονται με μια λωρίδα LED, τα γραφικά της οποίας θυμίζουν καρδιογράφημα. Ο πίσω προφυλακτήρας ενσωματώνει πλευρικές εσοχές με μαύρο γυαλιστερό πλαίσιο, ανακλαστήρες, δύο τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης και ένα διαχύτη με μεταλλικό look.

Η Kia δεν αποκάλυψε ακόμα τους κινητήρες με τους οποίους θα διατεθεί το νέο της μοντέλο, οπότε αναμένουμε περισσότερα μέσα στους προσεχείς μήνες. Η εμπορική πορεία του Κ5 στην Κορέα θα ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο, ενώ το αντίστοιχο Optima αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ΗΠΑ και Ευρώπη στις αρχές του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube