Kia: Νέο ηλεκτρικό Naimo Concept

Kia: Νέο ηλεκτρικό Naimo Concept

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σεούλ 2011 που άνοιξε τις πύλες του, η Kia παρουσίασε το ηλεκτρικό πρωτότυπο Naimo (προφέρεται Nέμο και σημαίνει το τετραγωνισμένο σχήμα) Concept. Πρόκειται για μία πρόταση crossover που χαρακτηρίζεται από τις απλές γραμμές και τη στιβαρότητα, σύμφωνα με τους σχεδιαστές της Kia.
Στοιχεία που προβάλλονται στη σχεδίαση είναι το επεκτεινόμενο προς τα πλάγια παρμπρίζ και η ασύμμετρη ηλιοροφή τα φωτιστικά σώματα LED που παραπέμπουν ευθέως στις παραδοσιακές μορφές της κορεατικής τέχνης. Αλλα τεχνολογικά gadget του αυτοκινήτου είναι η απουσία υαλοκαθαριστήρων και η αντικατάστασή του με ένα σύστημα όπου μέσω διοχέτευσης αέρα υπό πίεση από τη βάση του παρμπρίζ επιτυγχάνεται το ίδιο αποτέλεσμα. Οι πλάγιοι καθρέφτες επίσης έχουν αντικατασταθεί με κάμερες. Η απουσία μεσαίας κολώνας και το άνοιγμα των πίσω θυρών αντίστροφα διευκολύνουν την είσοδο αυξάνοντας την ευχρηστία του μοντέλου
Οι διαστάσεις του μοντέλου είναι 3.890 χιλ. μηκος, με μεταξόνιο 2.647 χιλ., πλάτος 1.844χιλ. και ύψος 1.589 χιλ.
Ο ηλεκτροκινητήρας του Naimo έχει ισχύ 109 ίππων με μέγιστη ροπή τα 280Νm, και προσφέρει τελική ταχύτητα 150 χλμ/ώρα. Η ενέργεια παρέχεται από ένα σετ μπαταριών που είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα και προσφέρουν αυτονομία 200 χλμ. ανά φόρτιση. Η φόρτιση απαιτεί περίπου πεντέμιση ώρες αλλά υπάρχει και λειτουργία ταχείας φόρτισης κατά 80% σε 25 λεπτά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube