Και τρίτο SUV στην γκάμα της Porsche;

Και τρίτο SUV στην γκάμα της Porsche;

Η Porsche προγραμματίζει μέχρι το τέλος της δεκαετίας να προσθέσει ένα ακόμα SUV στη γκάμα της, το οποίο τοποθετείται κάτω από τη Macan.

Ήταν να μην κάνει την αρχή η Porsche με τα SUV. Μετά την Cayenne και τη νεότερη Macan, δημοσιεύματα του γερμανικού ειδικού Τύπου αναφέρουν ότι η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει ένα ακόμα SUV, μικρότερο σε διαστάσεις και φθηνότερο της Macan.

Στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Auto Bild αναφέρεται ότι το νέο μικρό SUV θα έχει πιο νεανικό και ακόμα πιο σπορ προσανατολισμό, από την Macan και την Cayenne, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασής του θα είναι η έντονα κεκλιμένη οροφή που θα παραπέμπει σε κουπέ. 

Το νέο μοντέλο, σε μια προσπάθεια περιορισμού των εξόδων, θα βασίζεται σε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα πατώματα του VW Group, πιθανότατα το MQB, και θα είναι διαθέσιμό τόσο σε τετρακίνητες όσο και σε πισωκίνητες εκδόσεις. Τα μοτέρ που θα αναλάβουν την κίνηση του νέου SUV θα είναι κατά κύριο λόγο τετρακύλινδρα και θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (PDK) της φίρμας.  

Το νέο SUV της Porsche θα μπει στην παραγωγή πριν τα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας και δεν θα είναι το μόνο νέο «μικρό» μοντέλο της φίρμας. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα πλάνα της Porsche περιλαμβάνουν και ένα μικρότερο 4θυρο σπορ σεντάν στο στυλ της Panamera.

[Πηγή: Auto Bild]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube