Και τετρακίνητη η νέα BMW M2;

Και τετρακίνητη η νέα BMW M2;

H BMW σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας θα παρουσιάσει τη νέα «Μ2» και με σύστημα τετρακίνησης!

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς BMW Μ2, γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας ότι το καυτό κουπέ θα διατίθεται τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο σασμάν, ενώ ο κινητήρας που θα το «συμπληρώνει», θα είναι ο γνωστός από τη θητεία του στις Μ3/Μ4, 3,0 lt (6κύλινδρος) twin turbo.

H απόδοση του, παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από επίσημα χείλη, αναμένεται όμως να φθάσει τους 450 PS, ενώ δεν αποκλείεται η έκδοση CS, να αγγίξει και τους 480 PS!

Ωστόσο η είδηση που ήρθε να ταράξει τα νερά στη νέα M2 έχει να κάνει με την μετάδοση της κίνησης. Μεγάλος ιστότοπος του εξωτερικού δημοσίευσε εταιρικό έγγραφο της BMW, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς το σύστημα τετρακίνησης xDrive με το οποίο θα εφοδιάζεται η νέα G87!

 

BMW M2

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το έγγραφο (η BMW δεν διέψευσε άλλα ούτε επιβεβαίωσε τη γνησιότητα του) το σύστημα τετρακίνησης της νέας BMW M2 θα δουλεύει 50:50 σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, θα μπορεί όμως να μεταφέρει έως και 100% της ροπής του είτε στον εμπρός είτε στον πίσω άξονα!

 

BMW M2

Η πληροφορία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πρέπει να θεωρηθεί έγκυρη από τη στιγμή που και η νέα Σειρά 2 της BMW προσφέρεται με το σύστημα τετρακίνησης xDrive, οπότε το «πλαίσιο» υπάρχει ήδη για να υποστηρίξει και μια τέτοια εφαρμογή στην πιο σκληροπυρηνική version της «2αρας».

Οι λάτρεις των πισωκίνητων εκδόσεων, δε θα πρέπει να ανησυχούν καθώς η νέα M2 θα κυκλοφορήσει φυσικά και με μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα. Αυτό που θα πρέπει άπαντες να στεναχωρεί, είναι το γεγονός ότι αυτή θα είναι η τελευταία έκδοση της M2 με θερμικούς κινητήρες.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube