Και το όνομα αυτού Mustang Mach-E [video]

Και το όνομα αυτού Mustang Mach-E [video]

Η Ford θα αποκαλύψει την Κυριακή το δικό της ηλεκτροκίνητο crossover.

Το επερχόμενο ηλεκτρικό crossover της Ford δεν θα χαρακτηρίζεται μόνον από το σχεδιαστικό στιλ της Mustang, αλλά και από το όνομά της. Επισήμως λοιπόν ανακοινώθηκε ότι το όνομά του θα είναι «Mustang Mach-E» και η αποκάλυψή του θα γίνει την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου.

Για την τελετή η Ford έχει επιστρατεύσει τον ηθοποιό Idris Elba. Εαν οι υποψήφιοι αγοραστές αγαπήσουν αυτό που θα δουν, τότε θα μπορούν να μπουν αμέσως στον ιστότοπο της Ford (Ford.com) και να κλείσουν ένα Mustang Mach-E καταβάλλοντας το ποσό των $ 500 ως προκαταβολή.

Όσοι προχωρήσουν σε online παραγγελία θα έχουν μάλιστα την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα από τα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής που θα έχουν το διακριτικό First Edition. Δεν είμαστε σίγουροι για το τι ξεχωρίζει το Mustang Mach-E First Edition από το κανονικό, αλλά η Ford υπόσχεται να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Κυριακής.

Κατασκευασμένο πάνω σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, ικανή να υποστηρίζει τόσο πισωκίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση, το νέο Ford EV αναμένεται να διατίθεται ως μοντέλο υψηλών επιδόσεων προκειμένου να τα βάλει με τα πανίσχυρα Tesla και σε μια λιγότερο ισχυρή έκδοση, με μικρότερη χωρητικότητα μπαταρίας και μικρότερη αυτονομία.

Σύμφωνα με αναφορά του Autocar, η Ford δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο να κάνει το ηλεκτρικό crossover της όσο το δυνατόν πιο προσιτό στο χρήστη. Ο Bill Ford ανέφερε ότι η εταιρεία «επανασχεδιάζει τους τρόπους ιδιοκτησίας για να διασφαλίσει ότι θα αντιμετωπίσει τα σημεία που αυτήν την περίοδο δεν αφήνουν τους πελάτες να στραφούν ευρέως προς τα EV».

Ενώ η Ford ήταν ανοιχτή για το επερχόμενο ηλεκτρικό όχημα της, το Mustang εμπνευσμένο styling, η μάρκα διατηρούσε τη μαμά στο όνομα του μοντέλου. Με δεδομένη την ιστορία του Mustang ως διπλού τύπου coupe και μετατρέψιμου τύπου, οι πιο πιστούς οπαδούς του αυτοκινήτου του Pony θα αγνοήσουν σίγουρα την απόφαση της Blue Oval να προσθέσει ένα crossover SUV στη γραμμή μοντέλου Mustang.

Το αν το Mustang Mach-E σηματοδοτεί μια επερχόμενη επέκταση του ονόματος Mustang και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας θα το δούμε στο μέλλον. Τo βέβαιο είναι ότι η δίθυρη Mustang θα υιοθετήσει σύντομα μια υβριδική έκδοση για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καιρών. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube