Και έκδοση Quadrifoglio για την Alfa Romeo Tonale;

Και έκδοση Quadrifoglio για την Alfa Romeo Tonale;

Αν η Alfa Romeo προχωρήσει στο επόμενο βήμα για την Tonale, αυτό θα πρέπει να πληροί 100% τις προδιαγραφές που φέρνει μαζί του το διάσημο λογότυπο του τετράφυλλου τριφυλλιού. 

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να παρουσιαστεί η νέα Alfa Romeo Tonale και ξεκίνησαν ήδη τα σενάρια για το αν θα υπάρξει ή όχι δυνατή έκδοση του μοντέλου και ειδικά αν θα έχουμε στο μέλλον μια Tonale Quadrifoglio. 

Μιλώντας με το αυστραλιανό περιοδικό Drive, ο διευθυντής προϊόντων της Alfa Romeo, Daniel Tiago Guzzafame, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποκτήσει η Tonale μια γρήγορη έκδοση. Όταν ρωτήθηκε για τις προοπτικές μια Tonale Quadrifoglio δεν το απέκλεισε, λέγοντας πως η εταιρεία έχει ήδη «κάποιες εναλλακτικές λύσεις», τόσο με αμιγώς θερμικό κινητήρα (βενζίνης) όσο και με κάποια εξηλεκτρισμένη διάταξη.

Ωστόσο, είπε πως αν η Alfa Romeo προχωρήσει στο επόμενο βήμα για την Tonale, αυτό θα πρέπει «να πληροί 100% τις προδιαγραφές που φέρνει μαζί του το διάσημο λογότυπο του τετράφυλλου τριφυλλιού».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή είναι η νέα Alfa Romeo Tonale [video]

Στη συνέχεια τόνισε πως το όνομα «Quadrifoglio» στην ουσία είναι μια μάρκα μέσα στη μάρκα, μια ομπρέλα κάτω από την οποία θα εντάσσονται όλες οι πραγματικά σπορ εκδόσεις όλων των μοντέλων, ανάλογα βέβαια με το αν αυτές θα μπορούν να μένουν πιστές στο DNA του ονόματος Quadrifoglio.

Όταν ρωτήθηκε για το αν μια πιο ισχυρή Tonale θα είχε κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ηλεκτροκινητήρα, απέφυγε να δώσει μια σαφή απάντηση λέγοντας πως οι μελλοντικές Alfa Romeo θα είναι ηλεκτρικές. Παράλληλα ο Guzzafame ανέφερε ότι το πρώτο EV της εταιρείας θα κυκλοφορήσει το 2024, αλλά δεν θα σχετίζεται με την Tonale παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα της μπορεί να υποστηρίξει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. 

Η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo φημολογείται ότι θα είναι ένα μικρότερο crossover που κάποιοι έχουν προτείνει να φέρει το όνομα Brennero και πως θα κάνει την εμφάνισή της το 2025. Ο Guzzafame ανέφερε μέχρι το 2027 όλη η γκάμα της Alfa Romeo θα έχει εξηλεκτριστεί, κάτι που σημαίνει πως μέχρι εκείνη τη χρονιά θα έχουν αλλάξει πολλά και με την Tonale που μόλις παρουσιάστηκε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube