Infiniti QX50: Από την Κίνα με αγάπη

Infiniti QX50: Από την Κίνα με αγάπη

Το ανανεωμένο πολυτελές crossover δεν είναι ακριβώς νέο.

Οι Κινέζοι λατρεύουν τα μεγάλα SUV και οι κατασκευαστές σκοτώνονται να τους εξυπηρετήσουν. Γιατί λοιπόν να μην φέρουν μερικά και στον υπόλοιπο κόσμο;

Κάπως έτσι μπορεί να σκέφτηκε η Infiniti όταν ήρθε η ώρα για την ανανέωση του QX50, γι’ αυτό και η έκδοση που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη είναι, πρακτικά, ίδια με αυτή που διατίθεται στην κινεζική αγορά.

Αφήστε τις προκαταλήψεις στην άκρη επειδή αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ίσα-ίσα, το QX50 έχει πλέον 8 cm μακρύτερο μεταξόνιο, από τα 2.800 στα 2.880 mm. Αυτό έχει αυξήσει το χώρο για τα γόνατα των επιβατών στο, ήδη ευρύχωρο, πίσω κάθισμα κατά 100 mm.

Κατά τα άλλα, το ιαπωνικό crossover έχει ανασχεδιασμένη μάσκα, προφυλακτήρες και καθρέφτες, LED φώτα ημέρας, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και τροχούς 18 ιντσών. Κάτω από το καπό δεν υπάρχει καμία αλλαγή: το μοναδικό μοτέρ που προσφέρεται είναι ένας V6 3,7 lt με 330 PS και 36,5 kgm ροπής που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων και κίνηση στους πίσω ή, προαιρετικά, και στους τέσσερις τροχούς.

Ίδιο κι απαράλλαχτο έχει μείνει και το εσωτερικό, αν εξαιρέσει κανείς την προσθήκη θερμαινόμενων εμπρός καθισμάτων και πανοραμικής οροφής. Όποιος θέλει σύστημα πλοήγησης και αισθητήρες παρκαρίσματος, πάντως, θα πρέπει να παραγγείλει το πακέτο Premium Plus…

[Πηγή: Infiniti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube