Ηλεκτρικός ο διάδοχος του Audi R8

Ηλεκτρικός ο διάδοχος του Audi R8

H Audi επιβεβαίωσε ότι ο διάδοχος του Audi R8 θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Audi R8

H Audi επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι ο αντικαταστάτης του R8 θα κινείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά μοτέρ. Μέχρι στιγμής ο κατασκευαστής ήταν φειδωλός με τις πληροφορίες που δημοσίευε γύρω από το μέλλον του σούπερκαρ του. 

Όμως, σύμφωνα με δηλώσεις της Linda Kurz, επικεφαλής μάρκετινγκ της Audi Sport, στο περιοδικό Roadshow τα μoντέλα με την επιγραφή «R» της εταιρίας θα είναι από εδώ και στο εξής ηλεκτρικά.

Η ίδια πρόσθεσε πως μέσα στην επόμενη δεκαετία η εταιρία έχει θέσει ως στόχο να μεταμορφώσει πλήρως την γκάμα «R». 

Audi R8

Είναι άγνωστο προς το παρών, αν το R8 θα διατηρήσει την σούπερκαρ φύση του. Σημειώνουμε ότι ο κατασκευαστής από το Ingolstadt έχει αναφέρει πως είναι πιθανό ο διάδοχος του κεντρομήχανου σούπερκαρ να ανήκει σε μια τελείως διαφορετική κατηγορία στέλνοντας έτσι τον όνομα «R8» στα βιβλία της ιστορίας.

Δυστυχώς, είναι βέβαιο πλέον ότι θα αποχαιρετήσουμε για πάντα τον ατμοσφαιρικό V10 του R8 που χάριζε στα αυτιά μας έναν αξεπέραστο ήχο.

Στο παρελθόν, η Audi είχε εκφράσει την επιφύλαξη της για το αν η τεχνολογία των μπαταριών βρίσκεται σε στάδιο που να επιτρέπει την παραγωγή ενός καθαρόαιμου ηλεκτρικού σούπερκαρ.

Audi R8 e-tron

Aς μην ξεχνάμε όμως ότι η εξέλιξη γύρω από τα συστήματα ηλεκτροκίνησης είναι αλματώδης με το βάρος τους να μειώνεται και την αυτονομία και την ισχύ τους να αυξάνεται συνεχώς.

Να θυμίσουμε ότι η Αudi είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν και για σύντομο χρονικό διάστημα μια ηλεκτρική έκδοση του R8, η οποία πούλησε μόλις 100 κομμάτια. 

Ο διάδοχος του R8 θα είναι ένα από τα 20 ηλεκτρικά μοντέλα που έχει υποσχεθεί η γερμανική μάρκα ότι θα διαθέτει στην γκάμα της μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube