To ηλεκτρικό σούπερκαρ που ζυγίζει λιγότερο από ένα Mazda ΜΧ-5

To ηλεκτρικό σούπερκαρ που ζυγίζει λιγότερο από ένα Mazda ΜΧ-5

Το Εkonk είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό σούπερκαρ με ισχύ 732 PS που ζυγίζει μόλις 738 kg.

Η τεχνολογία των μπαταριών καλπάζει κάνοντας τα ηλεκτρικά οχήματα όλο και πιο ελαφριά, αυξάνοντας παράλληλα την αυτονομία τους. Με το Τesla Roadster να ταλανίζεται από πολλαπλές καθυστερήσεις η λύση για ένα ηλεκτρικό σπόρτσκαρ έρχεται προς το παρόν από την Ινδία. 

Το όνομα αυτού είναι Εkonk και εξελίσσεται από την Vazirani Automotive. Η ίδια εταιρία είχε παρουσιάσει το 2018 στο Goodwood Festival of Speed, το πρώτο σούπερκαρ της Ινδίας με την ονομασία Shul.

Σε αντίθεση όμως με το Shul (βλ. φωτό κάτω) που ήταν υβριδικό το Vazirani είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι έχει εξελίξει μια νέα τεχνολογία για τις μπαταρίες του που μειώνει αισθητά το βάρος τους, αυξάνοντας παράλληλα την αυτονομία. Στο Ekonk υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 732 PS.

Shul

Η μείωση του βάρους στα ηλεκτρικά οχήματα είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και η Vazirani ισχυρίζεται ότι την έχει ξεπεράσει μιας και το σούπερκαρ της ζυγίζει μόλις 738 kg.

Τα νούμερα του βάρους και της ισχύς του πλησιάζουν το απόλυτο όσον αφορά την αναλογία κιλών/ίππο κάτι που θεωρητικά θα το κάνει απολαυστικό στην οδήγηση. Για να πετύχει το χαμηλότερο δυνατό βάρος η Ινδική εταιρία έδωσε στο Εkonk χαρακτηριστικά ενός σκληροπυρηνικού σούπερκαρ για την πίστα με μόνο μία θέση στην καμπίνα του.

Προς το παρόν, η Vazirani έχει δώσει μόνο μία εικόνα του νέου της δημιουργήματος στη δημοσιότητα, που απεικονίζει το πίσω μέρος του με τους λεπτούς προβολείς. Και τηρεί σιγή ιχθύος για το πως πέτυχε το τόσο χαμηλό βάρος. Ελπίζουμε η Ινδική εταιρία να μας δώσει αναλυτικότερες πληροφορίες για αυτό στην επίσημη παρουσίαση του Εkonk αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube