Ηλεκτρικό το επόμενο hypercar της Mercedes-AMG

Ηλεκτρικό το επόμενο hypercar της Mercedes-AMG

Κλείνει οριστικά το κεφάλαιο για διάδοχο του AMG-One, όχι όμως και για ένα ηλεκτρικό hypercar από την Mercedes-AMG…

Το project για το Mercedes-AMG One που χρησιμοποιεί τεχνολογία από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την Formula 1, αποτελεί ένα σημείο σταθμό για την εταιρεία, ανεξάρτητα από το γεγονός πως τα πράγματα δεν κύλισαν ομαλά για την κατασκευή του.

Με τα προβλήματα στην παραγωγική αλυσίδα και τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, αλλά και τα προβλήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν από την ιδιαιτερότητα της τεχνολογίας του, είχαν ως συνέπεια τη μεγάλη καθυστέρηση στις παραδόσεις του στους τυχερούς πελάτες-συλλέκτες.

Mercedes-AMG One

Οι 275 μονάδες που κατασκευάστηκαν χρειάστηκαν 5 ολόκληρα χρόνια για να βρεθούν στα χέρια των ιδιοκτητών τους, ενώ και η ίδια η Mercedes-Benz δια στόματος, Olla Kallenius, έχει παραδεχθεί πως το όλο project ήταν πολύ τολμηρό και δύσκολο και πως σήμερα θα ήταν αδύνατο να ξαναπάρει έγκριση από το Δ.Σ της εταιρείας.

Τελευταία, οι δηλώσεις του Steffan Jastrow του διευθυντή ανάπτυξης των μοντέλων της Mercedes-AMG απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιου είδους διάδοχος του hypercar της εταιρείας που να ενσωματώνει και πάλι στοιχεία και τεχνολογία από τον κόσμο της Formula 1, για να αποφύγει τους πονοκεφάλους που θα δημιουργούσε κάτι τέτοιο ξανά στην εταιρεία.

Από την άλλη όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και πάλι ένα hypercar από την Mercedes-AMG, το οποίο θα έχει νόημα αν δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και δεν θα επηρεάζεται από τις νέες νόρμες ρύπων του Euro 7. Εν ολίγοις όπως και ο ίδιος σημείωσε, ένα ηλεκτρικό hypercar είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται σοβαρά από τους ιθύνοντες της εταιρείας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube