Ηλεκτρικό από την Great Wall στις €7.500

Ηλεκτρικό από την Great Wall στις €7.500

Αποκλειστικά για αστική μετακίνηση, το μικρό ORA R1 διαθέτει μπαταρία 33kWh που του επιτρέπει περίπου 300 km αυτονομίας.

Στην Κίνα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πρόκειται να κάνει μια πραγματική επανάσταση. Ενώ το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων συνεχίζει να αυξάνεται, οι κατασκευαστές προσπαθούν σκληρά να εμπλουτίσουν τις γκάμες τους και να προβλέψουν τις ποσοστώσεις που θα επιβληθούν το επόμενο έτος.

Στην Great Wall Motor, η μεγάλη καινοτομία για το τέλος του έτους είναι το ORA R1. Μια έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες, αυτό το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με στρογγυλά φανάρια θυμίζει έντονα το πρωτότυπο Urban EV της Honda. Από την τεχνική πλευρά, η κινεζική φίρμα επέλεξε έναν μικρό ηλεκτρομοτέρ, μόλις 48 PS, που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 33kWh, ενώ η αυτονομία του ανακοινώθηκε στα 300 km.
Ora R1

Ήδη διαθέσιμο προς πώληση, το ORA R1 κοστίζει στην Κίνα μεταξύ 59.800 και 77.800 γουάν μόλις αφαιρεθούν οι επιδοτήσεις, ισόποσο εύρος 7.500 και 9.800 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία.

Ora R1

Ολοκαίνουργιο φίρμα της Great Wall αποκλειστικά για EV, η ORA λανσαρίστηκε επίσημα τον Αύγουστο. Εκτός από το μικρό ORA R1, η νέα φίρμα σχεδιάζει να λανσάρει ένα δεύτερο μοντέλο, το R2, κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.
Ora R1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube