Ηλεκτρικό αντίπαλο του Jeep Wrangler ετοιμάζει η Volkswagen

Ηλεκτρικό αντίπαλο του Jeep Wrangler ετοιμάζει η Volkswagen

Ένα heavy-duty μοντέλο θα εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο την εκτός δρόμου γκάμα της VW και θα είναι ηλεκτρικό.

Εάν κάτι δεν λείπει από την γκάμα της Volkswagen, αυτό είναι η ποικιλία μοντέλων.

Και υπάρχει σε όλες τις κατηγορίες, άρα και στα SUV/crossover που έχουν κατακτήσει την αγορά. Αυτό που δεν υπάρχει ωστόσο, είναι ένα μοντέλο εξίσου ικανό με το Touareg μακριά από την άσφαλτο, αλλά με αισθητά πιο κόμπακτ διαστάσεις.

Αυτό ακριβώς ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Auto Bild, θα ονομάζεται T-Rug και θα το δούμε το 2022 περίπου. Θα στοχεύει σε μοντέλα με lifestyle χαρακτήρα που είναι όμως «θηρία» εκτός δρόμου, όπως το Jeep Wrangler και -σύμφωνα με τις δηλώσεις της Land Rover- το επερχόμενο Land Rover Defender. Όπως και τα δύο αυτά μοντέλα, έτσι και το νέο Volkswagen αναμένεται να έχει δύο εκδόσεις αμαξώματος με διαφορετικό μήκος, η μια στα 4,5 m και η άλλη κοντά στα 4,9.

Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα του T-Rug πάντως φαίνεται να είναι η ηλεκτρική κίνηση. Οπότε αντί για ανεξάρτητο ή έστω ημιανεξάρτητο βοηθητικό πλαίσιο, το εν λόγω μοντέλο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB, οπότε θα έχει ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς και θα εκμεταλλεύεται τον τέλειο έλεγχο της ροπής των ηλεκτροκινητήρων για να μεγιστοποιεί την πρόσφυσή του στα δύσκολα.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του θα είναι το εσωτερικό, που αναμένεται να έχει μια εντελώς νέα έκφραση της εταιρείας, με ένα 3D ψηφιακό σκηνικό στο ταμπλό το οποίο θα ελαχιστοποιεί τα κλασικά κουμπιά και τους διακόπτες.

[Πηγή: Auto Bild, Autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube