Ηλεκτρική η επόμενη BMW X3 M

Ηλεκτρική η επόμενη BMW X3 M

Φήμες θέλουν τη νέα BMW X3 M να αποχαιρετά τον 6κύλινδρο twin-turbo και να γίνεται αμιγώς ηλεκτρική, βασιζόμενη στη νέα πλατφόρμα Neue Klasse που θα κάνει ντεμπούτο το 2025.

BMW X3 M

Η BMW έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη της νέας γενιάς της X3 με την κωδική ονομασία G45. Το γερμανικό SUV θα βασίζεται, όπως και ο προκάτοχος του, στην πλατφόρμα CLAR και θα είναι διαθέσιμο σε plug-in hybrid και ήπια υβριδικές εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ. Νεότερο ρεπορτάζ όμως, θέλει την BMW X3 M να χαράσσει το δικό της μονοπάτι.

Συγκεκριμένα, στελέχη της μάρκας ανέφεραν ότι η νέα BMW X3 M θα πει οριστικά αντίο στα θερμικά μοτέρ και θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρική, χρησιμοποιώντας τη νέα πλατφόρμα Neue Klasse που θα κάνει ντεμπούτο το 2025.

BMW X3 M

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν το ηλεκτρικό SUV δια χειρός BMW M που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2026 θα διατηρήσει το όνομά του ή θα μετονομαστεί σε iX3 M.

Όσο για το κουπέ αδελφάκι της, φήμες θέλουν την X4 να συνεχίζει ως αμιγώς ηλεκτρική και να ακούει στο όνομα iX4. Η τελευταία, έχει αποκτήσει την κωδική ονομασία NA7 εσωτερικά στη BMW και θα βασίζεται και αυτή στην Neue Klasse, με την παραγωγή της να ξεκινά από το 2026 στο εργοστάσιο της BMW στο Debrecen της Ουγγαρίας.

BMW X3 M

Θυμίζουμε ότι η Neue Klasse δίνει τη δυνατότητα προσθιοκίνητων, πισωκίνητων ή ακόμα και τετρακίνητων διατάξεων με διαφορετικά μεγέθη μπαταριών και διαφορετικά μεγέθη μεταξονίων και μετατροχίων, με την BMW να υπόσχεται ότι μπορεί να προσφέρει μοντέλα με απόδοση που θα φτάνει έως και τους 1.341 PS.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube