Ιδού το νέο Citroën C4 Picasso

Ιδού το νέο Citroën C4 Picasso

Τις πρώτες φωτογραφίες και μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά της δεύτερης γενιάς του C4 Picasso έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Citroën.

Το C4 Picasso εγκαινιάζει τη νέα πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA, όντας το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα τη χρησιμοποιήσει. Αυτό μόνο θετικό αντίκτυπο έχει, μιας και η νέα γενιά C4 Picasso είναι 140 kg ελαφρύτερη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επιδόσεις, οδική συμπεριφορά και οικονομία καυσίμου. Σύμφωνα μάλιστα με την Citroën, το νέο C4 Picasso ζυγίζει όσο το C3 Picasso.

Παρά το γεγονός ότι μίκρυνε ελαφρώς σε μήκος (4,43 m), η νέα πλατφόρμα επέτρεψε στους τροχούς να «τραβηχτούν» στις άκρες τους αμαξώματος, χαρίζοντας ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο (+5,5 cm) και κατ’ επέκταση μεγαλύτερους χώρους σε σχέση με πριν. Ο χώρος αποσκευών για παράδειγμα, μεγάλωσε κερδίζοντας 37 λίτρα (537 lt).

Οι κινητήρες που θα τοποθετούνται στο νέο C4 Picasso είναι είτε νέοι είτε ανανεωμένοι HDi, με την έκδοση 1.4 e-HDi των 90 ίππων να χαρίζει στο C4 Picasso τον τίτλο του μοναδικού μεσαίου MPV με εκπομπές CO2 κάτω από 100 gr/km. Οι άλλοι δύο κινητήρες είναι 1,6 λίτρων τουρμποντίζελ, απόδοσης 115 και 150 PS, με το νέο 150άρη BlueHDi να διαθέτει ειδικό καταλύτη για τα οξείδια του αζώτου (NOx) και να πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Μάλιστα, το C4 Picasso είναι το πρώτο Citroën που θα φορά το νέο αυτό κινητήρα.

Στην καμπίνα, όλα είναι ανασχεδιασμένα και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ανώτερης ποιότητας σε σχέση με αυτά της προηγούμενης γενιάς. Τα τρία πίσω ανεξάρτητα καθίσματα παραμένουν, ενώ οι θήκες για μικροαντικείμενα είναι ακόμα περισσότερες. Την παράσταση όμως κλέβουν οι δύο οθόνες στην κεντρική κονσόλα, μία 7” και μία 12”, με την πρώτη να αφορά το media player και τη δεύτερη να εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων και υπολογιστή ταξιδιού.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα μάθουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ η διάθεση του στην αγορά θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube