Icona Vulcano Titanium: Ιταλικό σούπερκαρ από τιτάνιο

Icona Vulcano Titanium: Ιταλικό σούπερκαρ από τιτάνιο

Το μοναδικό προς το παρόν δείγμα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και το ενδιαφέρον του κοινού δείχνει ότι σύντομα θα βγει στην παραγωγή.

Το Icona Vulcano Titanium είναι ένα ιταλικό supercar, εμπνευσμένο από το ταχύτερο αεροσκάφος του κόσμου, το κατασκευασμένο από τιτάνιο SR-71 Blackbird.

Έτσι και το αυτοκίνητο, το μοναδικό προς το παρόν αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει η Icona, είναι το πρώτο και μοναδικό στον κόσμο εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο από τιτάνιο. Σύμφωνα με την Icona, το άβαφο αμάξωμα του πρωτοτύπου που βλέπουμε στις φωτογραφίες κατασκευάστηκε στην Ιταλία, από την γνωστή εταιρεία κατασκευής CECOMP  που ειδικεύεται στις one-off δημιουργίες. Χρειάστηκαν περισσότερες από 10.000 εργατώρες και είναι φυσικά χειροποίητο. Σκοπίμως το αυτοκίνητο δεν έχει βαφτεί για να φαίνεται η τελειότητα στο φινίρισμα.

Εκτός από την συγκλονιστική εμφάνιση, το αυτοκίνητο έχει και την ανάλογη απόδοση. Ή τουλάχιστον αυτό υπόσχεται ο V8 μηχανικά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 6,2 λίτρων που βγάζει 670 ίππους και 83,6 kgm ροπή. Με την εμπειρία και τις γνώσεις στελεχών όπως ο μηχανολογικός διευθυντής Claudio Lombardi, πρώην της Scuderia Ferrari, και ο επικεφαλής της Italtecnica Mario Cavagnero, το Icona Vulcano είναι στημένο να γυρίζει το Nurburgring κάτω από 7’ 20”.

Το αυτοκίνητο, το μοναδικό όπως είπαμε αυτή την στιγμή, θα ταξιδέψει στην Αγγλία για το Salon Privé Concours d’Elégance στο Oxfordshire, ενώ έχει ήδη περάσει από το Pebble Beach και την έκθεση Top Marques στο Monaco. Η τιμή που η εταιρεία ανακοινώνει για το αυτοκίνητο είναι 2,5 εκατομμύρια ευρώ.  

[Πηγή autoguide]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube