node/35582

Η θηριώδης Ferrari P80/C στη Monza [πρώτο video]

H εντυπωσιακή Ferrari P80/C εμφανίζεται για πρώτη φορά σε video στο φυσικό περιβάλλον της, στην πίστα.

Σε αυτό το πρώτο video του μοντέλου μπορούμε να δούμε τη θηριώδη P80/C κατά τη διάρκεια μιας ημέρας στην πίστα της Monza, όπου δοκιμάστηκε εξονυχιστικά, εκτός από το γεγονός ότι έκανε μπόλικους γύρους κατά τη διάρκεια ενός επικοινωνιακού ροντάζ.

Το video στην ιταλική πίστα καταγράφηκε από τον youtuber 19Bozzy92, έναν από τους θαμώνες της Monza, όπου η ιταλική εταιρεία ταξίδεψε για να φιλμάρει τη νέα P80/C, κάτι που φαίνεται να είναι ένα διαφημιστικό γύρισμα παρά δοκιμές set-up.

Στο video μπορούμε να δούμε για αρκετά λεπτά μια σειρά γύρων με χαμηλή ταχύτητα, στην οποία η νέα Ferrari P80/C, συνοδεία μιας Porsche σε ρόλο μάκινας. Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών του video να δούμε λεπτομερώς τα περάσματα του εντυπωσιακού ιταλικού αυτοκινήτου που προορίζεται αποκλειστικά για την πίστα. Ένα αυτοκίνητο με πολύ ριζοσπαστική εικόνα, αποτέλεσμα των μη περιορισμών για την ομολογκασιόν του. Ύστερα από αυτά τα πρώτα λεπτά, στο τελευταίο μέρος του video, η νέα P80/C γράφει ένα σετ πιεσμένων γύρων.

Ferrari P80/C

Να θυμίσουμε ότι η Ferrari P80/C παρουσιάστηκε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου ως το τελευταίο δημιούργημα του Special Projects της Ferrari και ένα από τα πιο φιλόδοξα αυτού του τμήματος που ειδικεύεται σε ειδικές παραγγελίες.

Η νέα Ferrari P80/C βασίζεται στην πιστάδικη Ferrari 488GT3, και έχει υποστεί πολυάριθμες τροποποιήσεις στο πλαίσιο και στα μηχανικά μέρη, εκτός από τη νέα πλήρη καροσερί που περιλαμβάνει ειδική αεροδυναμική μελέτη σχεδιασμένη για τη μεγιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης του αυτοκινήτου. Μελέτη που δεν καταχωρίστηκε και δεν υπόκειται σε κανονιστική ρύθμιση ή έγκριση τύπου, έτσι ώστε οι σχεδιαστές της Ferrari να έχουν εν λευκώ άδεια να εφαρμόσουν τη ίδια διαμόρφωση και τα ίδιες αεροδυναμικές λύσεις σε κάποιο άλλο, παλιό ή νέο μοντέλο.

Η φίρμα του Maranello δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις μηχανικές επιδόσεις της P80/C, αλλά καταλαβαίνουμε ότι έχει ως επί το πλείστον τις ίδιες προδιαγραφές με την έκδοση GT3 της Ferrari 488, αν και οι δύο εκδόσεις δεν φαίνεται να σχετίζονται στην εξωτερική εικόνα τους.

node/39112
Mercedes-AMG E 53 Coupé

Η Mercedes-Benz κόβει τις «63άρες AMG» από τις E-Class Coupé και Cabriolet

Εάν αναρωτιόσασταν για την άφιξη του V8 στην ανανεωμένη E-Class, να ξέρετε ότι δεν θα υπάρχει πλέον στις κουπέ και κάμπριο. Επομένως θα επιβιώσει μόνο η μπερλίνα AMG E 63, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο σε Audi RS7 και BMW M8.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Η Mercedes-Benz κόβει τις «63άρες AMG» από τις E-Class Coupé και Cabriolet

Η Mercedes-Benz επανεξετάζει διαρκώς τα πολλά μοντέλα της: Κάποια διατηρούνται, κάποια νέα εμφανίζονται και άλλα εξαφανίζονται. Έτσι μπορεί ο κινητήρας V8 4.0 biturbo της AMG να δίνει σήμερα το παρών σχεδόν σε όλα τα SUV, αρχής γενομένης από την GLC, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την E-Class. Ανανεωμένη εφέτος, μία από τις γηραιότερες Mercedes-Benz μαζί με την C-Class, η Ε διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις: μπερλίνα, στέισον, κουπέ και καμπριολέ.

Οι δύο τελευταίες, που επικεντρώνονται περισσότερο στο φαν, δεν θα έχουν πρόσβαση ωστόσο στον διτούρμπινο V8. Σύμφωνα με το αμερικανικό website Motor1, ο Γερμανός κατασκευαστής αποφάσισε να μην εντάσσει πλέον τις 63άρες εκδόσεις AMG στον κατάλογο των E-Class Coupé και Cabriolet, επειδή απλώς «δεν υπάρχει πλέον αυτή η ανάγκη».

Μια περίεργη επιλογή, δεδομένης της λιγότερο οικογενειακής τοποθέτησής τους στην γκάμα της E-Class σε σχέση με την μπερλίνα και τη στέισον. Οι 6κύλινδρες E 53 των 435 ίππων είναι κατά τα φαινόμενα επαρκείς και κατάλληλες για τη Mercedes-Benz σε αυτή την κατηγορία. Και επίσης κατά τα φαινόμενα, δεν θεωρεί πρόβλημα να αφήσει τις Audi και BMW να παίζουν μόνες τους μπάλα με μοντέλα όπως τα RS7 και M8.

node/39108

Honda: Έρχονται περισσότερα μοντέλα με περιπετειώδη εμφάνιση όπως το Jazz Crosstar

Για εκείνους που δεν θέλουν να αγοράσουν SUV αλλά διατηρούν ένα δραστήριο τρόπο ζωής.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Honda: Έρχονται περισσότερα μοντέλα με περιπετειώδη εμφάνιση όπως το Jazz Crosstar

Το Jazz Crosstar, δηλαδή η περιπετειώδης έκδοση του νέου Jazz, θα ανοίξει το δρόμο και για άλλα μοντέλα της Honda με εμφάνιση που θα παραπέμπει σε SUV, καθώς η ιαπωνική φίρμα αναγνωρίζει την αυξημένη ζήτηση τους από το κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέο Honda Jazz

Όπως δήλωσε ο Takeki Tanaka, υπεύθυνος εξέλιξης του Honda Jazz: «Η ζήτηση για συμπαγή πολυχρηστικά οχήματα είναι μια νέα μόδα, και στο μέλλον θα έχουμε μερικές εκδόσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Οι αγοραστές του Jazz ανήκουν σε πολλά διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ, και μας ενδιέφερε συγκεκριμένα να ικανοποιήσουμε πελάτες που ενδιαφέρονται για προηγμένη τεχνολογία και ένα δραστήριο τρόπο ζωής. Αυτό ήταν το κίνητρό μας για την εξέλιξη του Crosstar.»

«Μερίδα του αγοραστικού κοινού δεν συμμερίζεται την ανάγκη για SUV, λόγω του μεγάλου όγκου και του μειονεκτήματος στην οικονομία καυσίμου. Αυτοί είναι οι πελάτες που δεν θα ήθελαν ένα hatchback ή ένα saloon, αλλά προτιμούν να ξεχωρίζουν με ένα όχημα που να επικοινωνεί προς τα έξω τον δραστήριο τρόπο ζωής τους, και σε αυτούς πιστεύουμε πως το Crosstar ταιριάζει ιδανικά.»

Εκτός από τη Honda, αρκετοί άλλοι κατασκευαστές δείχνουν να ακολουθούν την τάση της αγοράς για μοντέλα crossover, όπως η Subaru με το XV, η Ford με τα Fiesta Active και Focus Active, η KIA με το xCeed, η Toyota με το Corolla Trek και η Audi με το A1 Citycarver.

[Πηγη: Autocar]