Η θηριώδης Ferrari P80/C στη Monza [πρώτο video]

H εντυπωσιακή Ferrari P80/C εμφανίζεται για πρώτη φορά σε video στο φυσικό περιβάλλον της, στην πίστα.

Σε αυτό το πρώτο video του μοντέλου μπορούμε να δούμε τη θηριώδη P80/C κατά τη διάρκεια μιας ημέρας στην πίστα της Monza, όπου δοκιμάστηκε εξονυχιστικά, εκτός από το γεγονός ότι έκανε μπόλικους γύρους κατά τη διάρκεια ενός επικοινωνιακού ροντάζ.

Το video στην ιταλική πίστα καταγράφηκε από τον youtuber 19Bozzy92, έναν από τους θαμώνες της Monza, όπου η ιταλική εταιρεία ταξίδεψε για να φιλμάρει τη νέα P80/C, κάτι που φαίνεται να είναι ένα διαφημιστικό γύρισμα παρά δοκιμές set-up.

Στο video μπορούμε να δούμε για αρκετά λεπτά μια σειρά γύρων με χαμηλή ταχύτητα, στην οποία η νέα Ferrari P80/C, συνοδεία μιας Porsche σε ρόλο μάκινας. Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών του video να δούμε λεπτομερώς τα περάσματα του εντυπωσιακού ιταλικού αυτοκινήτου που προορίζεται αποκλειστικά για την πίστα. Ένα αυτοκίνητο με πολύ ριζοσπαστική εικόνα, αποτέλεσμα των μη περιορισμών για την ομολογκασιόν του. Ύστερα από αυτά τα πρώτα λεπτά, στο τελευταίο μέρος του video, η νέα P80/C γράφει ένα σετ πιεσμένων γύρων.

Ferrari P80/C

Να θυμίσουμε ότι η Ferrari P80/C παρουσιάστηκε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου ως το τελευταίο δημιούργημα του Special Projects της Ferrari και ένα από τα πιο φιλόδοξα αυτού του τμήματος που ειδικεύεται σε ειδικές παραγγελίες.

Η νέα Ferrari P80/C βασίζεται στην πιστάδικη Ferrari 488GT3, και έχει υποστεί πολυάριθμες τροποποιήσεις στο πλαίσιο και στα μηχανικά μέρη, εκτός από τη νέα πλήρη καροσερί που περιλαμβάνει ειδική αεροδυναμική μελέτη σχεδιασμένη για τη μεγιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης του αυτοκινήτου. Μελέτη που δεν καταχωρίστηκε και δεν υπόκειται σε κανονιστική ρύθμιση ή έγκριση τύπου, έτσι ώστε οι σχεδιαστές της Ferrari να έχουν εν λευκώ άδεια να εφαρμόσουν τη ίδια διαμόρφωση και τα ίδιες αεροδυναμικές λύσεις σε κάποιο άλλο, παλιό ή νέο μοντέλο.

Η φίρμα του Maranello δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις μηχανικές επιδόσεις της P80/C, αλλά καταλαβαίνουμε ότι έχει ως επί το πλείστον τις ίδιες προδιαγραφές με την έκδοση GT3 της Ferrari 488, αν και οι δύο εκδόσεις δεν φαίνεται να σχετίζονται στην εξωτερική εικόνα τους.