Η Tesla ανακοίνωσε τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα

Η Tesla ανακοίνωσε τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα

Η Tesla επιβεβαίωσε τον ερχομό ενός μικρού επιβατικού αυτοκινήτου, για το οποίο η αμερικάνικη φίρμα πιστεύει ότι θα πετύχει διπλάσιες πωλήσεις απ’ ότι τα Model 3 και Y μαζί.

Tesla

Η Tesla, αφού αφιέρωσε στην ενημέρωση των επενδυτών της τον περασμένο μήνα, ένα μεγάλο μέρος της εκδήλωσης για την παρουσίαση του τρίτου μέρους του… Master Plan της. Σήμερα, έθεσε το χρονοδιάγραμμα της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της, αποκαλύπτοντας ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τα μελλοντικά της μοντέλα.

Το έγγραφο που μοιράστηκε η Tesla στην ιστοσελίδα της είναι αρκετά τεχνικό, καθώς περιγράφει τις υποθέσεις, τις πηγές και τους υπολογισμούς πίσω από τη νέα στρατηγική της, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος στα σχέδια της για τις μπαταρίες και τη βιωσιμότητα. Πέρα απ’ αυτά όμως, το έγγραφο περιλαμβάνει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα επόμενα οχήματά της. Με την φίρμα να προαναγγέλλει ουσιαστικά τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα.

Tesla

Το πιο ενδιαφέρον είναι αυτό που η Tesla περιγράφει «ως ένα όχημα στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων». Και πρόκειται φυσικά για το φημολογούμενο προσιτό Tesla που θα ξεκινά από τα 25.000 δολάρια, όταν με το καλό λανσαριστεί στην αγορά. Τα άλλα δυο οχήματα είναι ένα στην κατηγορία των επαγγελματικών/επιβατικών βαν και ένα λεωφορείο!

Το προσιτό μοντέλο, που φημολογείται ότι θα ονομάζεται Model 2 ή ακόμα και Model Q, θα διαθέτει μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) με χωρητικότητα 53 kWh. Η Tesla λέει ότι η χαμηλότερη ενεργειακή πυκνότητα αυτού του νέου τύπου μπαταρίας την καθιστά την καταλληλότερη για συμβατικά αυτοκίνητα, ενώ τα οχήματα που απαιτούν μεγαλύτερη αυτονομία χρειάζονται μπαταρίες με χημική ένωση υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας, πάντα με βάση το νικέλιο.

Η Tesla προβλέπει ότι το μικρό της EV θα έχει τη δυνατότητα για 42 εκατομμύρια πωλήσεις, δηλαδή περίπου τις διπλάσιες από τις εκτιμώμενες πωλήσεις των Model 3 και Y. Η φίρμα υπολογίζει ότι η παραγωγή του θα αγγίξει τις 4 εκατομμύρια μονάδες ετησίως, εκ των οποίων τα 2 εκατ. θα προέρχονται από το νέο Gigafactory στο Μεξικό, με τα εργοστάσια στο Βερολίνο και τη Σαγκάη να μοιράζονται ισομερώς τα υπόλοιπα 2 εκατομμύρια.

Η Tesla, αφού αφιέρωσε στην ενημέρωση των επενδυτών της τον περασμένο μήνα, ένα μεγάλο μέρος της εκδήλωσης για την παρουσίαση του τρίτου μέρους του… Master Plan της. Σήμερα, έθεσε το χρονοδιάγραμμα της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της, αποκαλύπτοντας ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τα μελλοντικά της μοντέλα. Το έγγραφο που μοιράστηκε η Tesla στην ιστοσελίδα της είναι αρκετά τεχνικό, καθώς περιγράφει τις υποθέσεις, τις πηγές και τους υπολογισμούς πίσω από τη νέα στρατηγική της, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος στα σχέδια της για τις μπαταρίες και τη βιωσιμότητα. Πέρα απ’ αυτά όμως, το έγγραφο περιλαμβάνει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα επόμενα οχήματά της. Με την φίρμα να προαναγγέλλει ουσιαστικά τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα. Το πιο ενδιαφέρον είναι αυτό που η Tesla περιγράφει «ως ένα όχημα στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων». Και πρόκειται φυσικά για το φημολογούμενο προσιτό Tesla που θα ξεκινά από τα 25.000 δολάρια, όταν με το καλό λανσαριστεί στην αγορά. Τα άλλα δυο οχήματα είναι ένα στην κατηγορία των επαγγελματικών/επιβατικών βαν και ένα λεωφορείο! Το προσιτό μοντέλο, που φημολογείται ότι θα ονομάζεται Model 2 ή ακόμα και Model Q, θα διαθέτει μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) με χωρητικότητα 53 kWh. Η Tesla λέει ότι η χαμηλότερη ενεργειακή πυκνότητα αυτού του νέου τύπου μπαταρίας την καθιστά την καταλληλότερη για συμβατικά αυτοκίνητα, ενώ τα οχήματα που απαιτούν μεγαλύτερη αυτονομία χρειάζονται μπαταρίες με χημική ένωση υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας, πάντα με βάση το νικέλιο. Η Tesla προβλέπει ότι το μικρό της EV θα έχει τη δυνατότητα για 42 εκατομμύρια πωλήσεις, δηλαδή περίπου τις διπλάσιες από τις εκτιμώμενες πωλήσεις των Model 3 και Y. Η φίρμα υπολογίζει ότι η παραγωγή του θα αγγίξει τις 4 εκατομμύρια μονάδες ετησίως, εκ των οποίων τα 2 εκατ. θα προέρχονται από το νέο Gigafactory στο Μεξικό, με τα εργοστάσια στο Βερολίνο και τη Σαγκάη να μοιράζονται ισομερώς τα υπόλοιπα 2 εκατομμύρια. Προχωρώντας στο δεύτερο νέο μοντέλο της, η Tesla αναφέρει ότι το εμπορικό/επιβατικό βαν της θ

Προχωρώντας στο δεύτερο νέο μοντέλο της, η Tesla αναφέρει ότι το εμπορικό/επιβατικό βαν της θα απαιτεί ένα πακέτο μπαταριών με υψηλή περιεκτικότητα νικελίου και χωρητικότητα 100 kW. Η Tesla δήλωσε στους επενδυτές της ότι το μοντέλο αυτό έχει τη δυνατότητα για 10 εκατομμύρια πωλήσεις, καθιστώντας το, το τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο στην γκάμα της μετά το μικρό EV και τα Model 3/Y.

Τέλος, το στρατηγικό πλάνο της Tesla αναφέρει και ένα λεωφορείο που θα διαθέτει μπαταρία LFP 300 kWh. Η εταιρεία υπολογίζει ότι το προϊόν αυτό έχει δυνατότητες για ένα εκατομμύριο πωλήσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube