node/26236

Η τεχνολογία της Ferrari 812 Superfast σε 3 video

Βουτιά στην τεχνολογία της Ferrari 812 Superfast μέσα από τρία πολύ αναλυτικά εργοστασιακά video.

Η Ferrari είχε το πολύ δύσκολο έργο να φτιάξει ένα αυτοκίνητο πιο… εξωφρενικό από την από την έτσι κι αλλιώς απόκοσμη F12 Berlinetta. Και τα κατάφερε, συνδυάζοντας το πάθος με τεχνολογία F1.

Ο παλιός V12 6,3 αντικαταστάθηκε από έναν 6,5 λίτρων, ο οποίος παράγει πλέον 800 ίππους και 73,2 kgm ροπή. Μπορείτε να φανταστείτε πως ακούγεται στις 8.900 rpm; Δεν χρειάζεται να έχετε  και πολύ σοβαρή φαντασία, γιατί υπάρχουν και τα video.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Η Ferrari δημοσίευσε στο κανάλι της στο Youtube τέσσερα video με λεπτομερείς τεχνικές αναλύσεις για την τεχνολογία της 812 Superfast. Μας δείχνουν πώς μια σειρά από «έξυπνα» ενεργά βοηθήματα βελτιώνουν την αεροδυναμική, την ψύξη και εν τέλει την απόδοση. Η Ferrari εδώ και χρόνια προτιμά να ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο, αναζητώντας τρόπους να αυξήσει την κάθετη δύναμη χωρίς να προσθέσει μια εμφανή πτέρυγα που θα αλλοίωνε το πανέμορφο σχήμα. Έτσι την περισσότερη δουλειά κάνει το πάτωμα και ο διαχύτης. Που ενώ στα περισσότερα αυτοκίνητα είναι διακοσμητικός, εδώ έχει ενεργά flaps που ανοίγουν σε γωνία ως και 17 μοίρες.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 458 Italia [video]

Ένα άλλο από τα τεχνολογικά hightlights της 812 Superfast είναι η ενεργή τετραδιεύθυνση. Αλλά και τα φρένα είναι αναβαθμισμένα, με την απόσταση ακινητοποίησης να έχει μειωθεί κατά 2,5 μέτρα σε σχέση με την F12. Αλλαγές έχουν γίνει στη μετάδοση, με πιο κοντές σχέσεις. Ενώ συνολικά έχουν ανασχεδιαστεί τα ηλεκτρονικά που ελέγχουν κάθε κομμάτι της απόδοσης. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από μια πανίσχυρη κεντρική ECU, για πιο άμεση διασύνδεση των επιμέρους συστημάτων. 

TAGS
node/39179
FIAT e-Ducato

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Νέα είσοδος στον κόσμο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με το FΙΑΤ e-Ducato, το οποίο έρχεται να συνδράμει το Ducato CNG στην γκάμα του Ιταλού κατασκευαστή.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Σιγά σιγά, ο κόσμος των ηλεκτρικών επαγγελματικών βαν επεκτείνεται. Η Ford, το Grοupe PSA, το Volkswagen Group, το γκρουπ της Renault… Η γκάμα της επιλογής γίνεται όλο και πιο σημαντική και σήμερα έρχεται η Fiat Chrysler Automobiles να πάρει κι αυτή μέρος στο πάρτι. 

Ο ιταλο-αμερικανικός γίγαντας βρίσκεται μάλλον πίσω από τις εξελίξεις, καθυστερώντας τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, οπότε η άφιξη του e-Ducato είναι ένα μοναδικό γεγονός και έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτοτύπου πριν από ένα χρόνο.

FIAT e-Ducato 

Φιγουράροντας στην γκάμα δίπλα στο Ducat GNV, το e-Ducato ήταν μια ευκαιρία για τη FIAT να παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο που συνδυάζει ιδιαίτερη γραμματοσειρά και μπλε χρώμα.

FIAT e-Ducato

Η FIAT ανακοινώνει ότι έχει αναλύσει περίπου 28.000 σχόλια πελατών επαγγελματικών οχημάτων για να μάθει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χρήσεις και το όριο της ηλεκτρικής κινητικότητας σε αυτόν τον τομέα: «Οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στα χιλιόμετρα, στη δυνατότητα διαμόρφωσης του μοντέλου για κάθε τύπο αποστολής, στα έξοδα κατανάλωσης, στη χρήση του οχήματος και στη θερμοκρασία», διευκρίνισε η FIAT.

FIAT e-Ducato

Το αποτέλεσμα είναι ένα Ducato νέου τύπου που υιοθετεί ηλεκτροκινητήρα 90 kW (122 PS) και 280 Nm, με δυνατότητα φόρτωσης μεταξύ 10 m3 και 17 m3 ανάλογα με την έκδοση, και με ωφέλιμο φορτίο 1.950 kg. Η FIAT θα προσφέρει πολλές επιλογές συστοιχιών στο Ducato, οι οποίες θα έχουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από 220 έως 360 km για τις πιο απαιτητικές παραλλαγές.

Φανταζόμαστε ότι η FIAT θα πρέπει να επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και την γκάμα που δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά.

FIAT e-Ducato

node/39178
MG ZS EV

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Μέλος και ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου SAIC, η MG ετοιμάζει μια έκδοση με αυτονομία 500 km για το ηλεκτρικό SUV της.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Γιορτάζοντας την αναγέννηση της βρετανικής φίρμας, το MG ZS EV κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε κάποιες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο φορά μπαταρία 44 kWh που επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να έχει αυτονομία έως 260 km στον κύκλο WLTP. Μια ικανοποιητική απόδοση για την καθημερινή χρήση, αλλά αναμφίβολα περιορισμένη για ταξίδια μέσης/μεγάλης απόστασης. 

Προκειμένου να μην στερηθεί το πελατολόγιο των χιλιομετροφάγων, η MG λέγεται ότι ετοιμάζει μια νέα μπαταρία για να αυξήσει την εμβέλεια του ηλεκτρικού της SUV της στα 500 km. Σε αυτό το στάδιο ούτε η χωρητικότητα της νέας συστοιχίας έχει καθοριστεί, ως εκ τούτου ούτε πάνω σε ποιο κύκλο έχει υπολογιστεί η παραπάνω αυτονομία.

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Livemint ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το 2022 στην ινδική αγορά, όπου οι πωλήσεις του MG ZS έχουν ξεκινήσει καλά. Αλλά μιας και όλα τα αυτοκίνητα της MG κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις ενός και μόνου εργοστασίου, μπορούμε να υποθέσουμε με μια σχετική ασφάλεια ότι αυτή η έκδοση μεγάλης αυτονομία θα φτάσει στην Ευρώπη με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.