Η ομοιότητα μεταξύ Mercedes-Benz C, E και S-Class θα διατηρηθεί και στην επόμενη γενιά

Η ομοιότητα μεταξύ Mercedes-Benz C, E και S-Class θα διατηρηθεί και στην επόμενη γενιά

Σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της Mercedes-Benz, Gorden Wagener, οι μπερλίνες του Γερμανού κατασκευαστή θα διατηρήσουν την σχεδιαστική ομοιογένεια τους και στην επόμενη γενιά τους.

Οι τελευταίες γενιές των Mercedes-Benz C-Class, E-Class και S-Class, έχουν ομολογουμένως μπερδέψει αρκετό κόσμο με τις ομοιότητες που έχουν στις τετράθυρες εκδόσεις αλλά και τις αντίστοιχες δίθυρες coupe. Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε στο Caradvice, o υπεύθυνος σχεδιασμού της Mercedes-Benz, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον, αφού η ομοιομορφία θα διατηρηθεί και στις νέες γενιές των μοντέλων.

Οι τρεις σειρές μοντέλων (C, E και S-Class), εκτός από τις προφανείς διαφορές σε διαστάσεις και αναλογίες, ξεχωρίζουν από μικρές λεπτομέρειες όπως τα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων. Αντίθετα, οι προκάτοχοί τους είχαν πολύ διαφορετικό σχεδιασμό, ενσωματώνοντας η κάθε μια με τον δικό της τρόπο τη τότε σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας.

Οι αυξημένες πωλήσεις των sedan της Mercedes-Benz αποδεικνύουν πως η επιλογή των σχεδιαστών να φτάσουν το λεγόμενο “οικογενειακό look” στα άκρα ήταν επιτυχημένη. Αναφερόμενος στα συγκεκριμένα μοντέλα, ο Gorden Wagener δήλωσε πως η εταιρική ταυτότητα είναι σημαντικότερη από την ταυτότητα κάθε προϊόντος ξεχωριστά, και η ομογενοποιημένη εικόνα των sedan βοηθά τους καταναλωτές να επιλέξουν την Mercedes-Benz που τους ταιριάζει ανάλογα με το budget τους, χωρίς να δημιουργείται εσωτερικός ανταγωνισμός.

Η νέα S-Class που αναμένεται μέσα στο 2019, θα εισάγει την εξελιγμένη σχεδιαστική ταυτότητα της Mercedes-Benz η οποία στη συνέχεια θα περάσει και στα μικρότερα sedan της γερμανικής εταιρείας, αρχικά με την ανανεωμένη E-Class και στη συνέχεια μια ολοκαίνουρια γενιά C-Class.

[Πηγή: Caradvice]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube