Η ναυαρχίδα των SUV της DS έρχεται το 2024

Η ναυαρχίδα των SUV της DS έρχεται το 2024

Το νέο πολυτελές SUV των Γάλλων θα βασίζεται σχεδιαστικά στο Aero Sport Lounge, θα είναι ηλεκτρικό και θα προσφέρει αυτονομία 600 km.

H Béatrice Foucher, η CEO της DS, ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό περιοδικό Autocar. Ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η DS θα λανσάρει σύντομα την ηλεκτρική έκδοση του DS 4 και ξεκαθάρισε ότι η φίρμα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με την εφοδιαστική της αλυσίδα. Το αποτέλεσμα είναι να κερδίζει συνεχώς μερίδια αγοράς καθώς ο χρόνος παράδοσης των νέων της μοντέλων ανέρχεται σε μόλις 3 μήνες.

Γνωστοποίησε ακόμα ότι με το νέο πολυτελές SUV που θα κυκλοφορήσει το 2024 κλείνει με απόλυτη επιτυχία το πλάνο που είχε εκπονηθεί και περιελάμβανε σε πρώτη φάση μια γκάμα πέντε μοντέλων (DS 3, DS 4 , DS 7, DS 9 και Aero Sport Lounge), ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο από το 2025, την γκάμα των μοντέλων της DS, να εμπλουτίσει και ένα νέο πολυτελές κουπέ όχημα!

DS

Η Foucher πιστεύει επίσης ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για νεοσύστατες φίρμες όπως η DS, ώστε να προσελκύσουν ένα νέο πελατολόγιο δημιουργώντας το δικό τους «πιστό» κοινό, φέρνοντας μάλιστα το παράδειγμα της Tesla. Η τελευταία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή των πωλήσεων και της αναγνωρισιμότητας του κοινού.

Σε ότι αφορά τώρα το νέο πολυτελές SUV των Γάλλων, πραγματοποιεί ήδη δοκιμές εξέλιξης με το χρονοδιάγραμμα να το θέλει στις εκθέσεις της DS το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2024. Η CEO της φίρμας αποκάλυψε ότι η σχεδιαστική ταυτότητα του πρωτότυπου Aero Sport Lounge (είχε παρουσιαστεί το 2020) θα περάσει με ελάχιστες διαφοροποιήσεις και στην έκδοση παραγωγής. Όσο για το εσωτερικό αρκέστηκε να πει ότι θα μαγνητίζει τα βλέμματα.

DS

Από τεχνικής σκοπιάς, το πρωτότυπο Aero Sport Lounge, έκρυβε κάτω από το εντυπωσιακό του περιτύλιγμα τεχνολογία από την Formula E, ηλεκτροκινητήρα 680 PS και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 100 kWh.

Προφανώς, η έκδοση παραγωγής δε θα φέρει τα εν λόγω χαρακτηριστικά αλλά μια μπαταρία μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας από αυτήν που πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε στο ηλεκτρικό DS 3, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα προσφέρει αυτονομία της τάξεως των 600 km με μία πλήρης φόρτισή της.

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, σύντομα όμως η DS θα ξεκινήσει να ξετυλίγει το κουβάρι της νέας της ναυαρχίδας...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube