Η Maserati Alfieri πιο κοντά στην παραγωγή

Η Maserati Alfieri πιο κοντά στην παραγωγή

Ο όμιλος FCA αναβαθμίζει το εργοστάσιο της Maserati στη Modena.

Ο όμιλος FCA ανακοίνωσε πως θα αναβαθμίσει το εργοστάσιο της Maserati στη Modena από το φθινόπωρο του 2019, κάτι που σημαίνει πως η εταιρεία προετοιμάζει το έδαφος για την παραγωγή της νέας Alfieri η οποία φημολογείται πως θα ξεκινήσει στα μέσα του 2020.

Η έκδοση παραγωγής της Alfieri που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020 στην έκθεση Γενεύης, θα βασίζεται σε ένα μια νέα μεταβλητή πλατφόρμα κατασκευασμένη από αλουμίνιο και θα διατίθεται σε πλήρως ηλεκτροκίνητη αλλά και σε plug-in υβριδική έκδοση με υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα.

Η Alfieri EV θα εξοπλίζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες και εξελιγμένη τεχνολογία μπαταριών που θα επιτρέπει γρήγορη φόρτιση και μεγάλη αυτονομία, ενώ θα χρησιμοποιεί ενεργή αεροδυναμική. Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, το μοντέλο θα επιταχύνει από τα 0-100km/h σε περίπου 2 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 300 km/h.

Maserati Alfieri EV

Να θυμίσουμε πως η Alfieri παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Γενεύης του 2014 σε μορφή πρωτοτύπου, με την Maserati να ανακοινώνει λίγο αργότερα πως η παραγωγή της θα ξεκινούσε το 2018 σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με μια γκάμα V6 κινητήρων απόδοσης 410 PS, 450 PS και 520 PS. Το 2018 η Maserati επιβεβαίωσε ξανά την παραγωγή του μοντέλου, όμως τα πρόσφατα οικονομικά προβλήματα έφεραν νέα αναθεώρηση στα σχέδια της εταιρείας.

Τα σημερινά σπορ μοντέλα της Maserati, GranTurismo και GranCabrio, βρίσκονται στην αγορά με ελάχιστες αλλαγές από το 2007 και το 2009 αντίστοιχα, και η αντικατάστασή τους είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία. Η FCA ανακοίνωσε πως φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά της παραγωγής τους, ενώ σύμφωνα με το πλάνο της Maserati σύντομα θα αντικατασταθούν από τις αντίστοιχες κλειστές και ανοικτές εκδόσεις της Alfieri.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube