Η Lamborghini Huracan Sterrato εν ώρα εργασίας... στο χώμα! [video]

Η Lamborghini Huracan Sterrato εν ώρα εργασίας... στο χώμα! [video]

Η ιταλική φίρμα από τη Sant'Agata έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser βίντεο της επερχόμενης «χωμάτινης» Huracan. Δυναμώστε τον ήχο και απολαύστε το...

Ένα βήμα πριν το επίσημο ντεμπούτο της βρίσκεται η Lamborghini Huracan Sterrato. Άλλωστε και στο επίσημο βίντεο που παρουσίασε η ιταλική φίρμα, η «χωμάτινη» Huracan, φαίνεται καθόλα έτοιμη να αναστατώσει τις αισθήσεις και πέραν των στενών ορίων της ασφάλτου. 

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος συγκριτικά με την συμβατική Huracán Evo στην οποία βασίζεται είναι εμφανής, ενώ παρά το καμουφλαρισμένο με πορτοκαλί, άσπρες και μαύρες λεπτομέρειες αμάξωμα της, δε δύναται να κρύψει τις προστατευτικές ποδιές από αλουμίνιο στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ, τα φουσκώματα στα φτερά και τις ράγες οροφής.

Lamborghini Sterrato

Η αυξημένη κατά 47 mm απόσταση από το έδαφος βελτιώνει επίσης κατά 1% τη γωνία προσέγγισης και κατά 6,5% τη γωνία διαφυγής. Επίσης, τα μετατρόχια είναι πιο φαρδιά κατά 30mm, με το ειδικό προστατευτικό κάλυμμα του πατώματος να προφυλάσσει τα μηχανικά μέρη από τις πέτρες.

Το σύστημα LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) με το οποίο εφοδιάζεται η Sterrato ελέγχει τη συμπεριφορά της τετρακίνησης, της τετραδιεύθυνσης, του torque vectoring και της ανάρτησης και φέρει πλήθος επεμβάσεων ώστε να αντέχει την καταπόνηση των εκτός δρόμου διαδρομών.

Σύμφωνα με τη Lamborghini, το σύστημα δίνει προτεραιότητα στους πίσω τροχούς (φαίνεται άλλωστε και στο βίντεο), προσφέροντας επιπλέον σταθερότητα κατά τη διάρκεια πλαγιολισθίσεων, ενώ έχει ρυθμιστεί για μέγιστη επιτάχυνση και πρόσφυση σε όλα τα εδάφη.

Lamborghini Sterrato

Για την κίνηση της Sterrato φροντίζει ο V10 κινητήρας των 5,2 lt που «φοράει» και η Huracan Evo, ο οποίος αποδίδει 640 PS στις 8.000 rpm με 600 Nm στις 6.500 rpm.

Θυμίζουμε, πως η Lamborghini, εξέταζε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός χωμάτινου σούπερκαρ από εποχής Gallardo, όπως φαίνεται όμως πλέον, οι συνθήκες είναι πιο ώριμες και τα οικονομικά της φίρμας σαφώς καλύτερα για την υλοποίηση αυτού του πρότζεκτ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube