Η επόμενη γενιά του Nissan Micra θα εξελιχθεί από τη Renault

Η επόμενη γενιά του Nissan Micra θα εξελιχθεί από τη Renault

Το σουπερμίνι της Nissan θα αναλάβει να εξελίξει και να κατασκευάσει η Renault.

Η στενότερη συνεργασία μεταξύ Renault και Nissan στα πλαίσια της μείωσης εξόδων θα οδηγήσει σε εξέλιξη και κατασκευή της επόμενης γενιάς του Nissan Micra από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ashwani Gupta, COO της Nissan, δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde: «Για την επόμενη γενιά Micra, θα ακολουθήσουμε τη Renault, και θα ζητήσουμε από την Renault να εξελίξει και να κατασκευάσει το μελλοντικό Micra για εμάς». Οι δηλώσεις του υποδεικνύουν πως κάθε κατασκευαστής και μέλος της συμμαχίας θα αναλάβει συγκεκριμένους τύπους μοντέλων για μείωση του κόστους εξέλιξης στον απόηχο της πανδημίας αλλά και του σκανδάλου με τον πρώην CEO, Carlos Ghosn.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Nissan Micra 1.0 IG-T 117 PS

Η σημερινή , πέμπτη γενιά του ιαπωνικού σουπερμίνι (K14) που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 και ανανεώθηκε ελαφρώς το 2019, βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Renault Clio IV και παράγεται στο εργοστάσιο Flins της Renault στη Γαλλία. Όταν η εμπορική πορεία της ολοκληρωθεί, περίπου το 2024, το εργοστάσιο αναμένεται να μετατραπεί σε χώρος ανακύκλωσης.

[Πηγή: Le Monde μέσω Autoblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube