Η επιστροφή του Mitsubishi Colt

Η επιστροφή του Mitsubishi Colt

To Mitsubishi Colt επιστρέφει στην αρένα των σούπερμινι οχημάτων, με νέα εμφάνιση και υβριδικό σύστημα κίνησης.

Η Mitsubishi εδώ και μια δεκαετία περίπου, έχει αποσύρει από τη φαρέτρα της το Colt. Έφθασε όμως η ώρα της μεγάλης επιστροφής. Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε επίσημα ότι από το 2023 το σούπερμινι μοντέλο της θα βρίσκεται ξανά στις ευρωπαϊκές αγορές. 

Η teaser εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα μαρτυρά ότι η νέα γενιά του μοντέλου δε θα θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν. Τόσο σε σχεδιαστικό… όσο και σε τεχνικό επίπεδο θα προσθέσουμε εμείς. 

mitsubishi

Η Mitsubishi αναφέρει ότι το Colt θα πατήσει πάνω στην πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας και θα στηρίζεται στα μηχανικά μέρη και τις τεχνολογίες του αδερφού μοντέλου Renault Clio (το νέο Nissan Micra θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό). Αυτό σημαίνει, πως θα υπάρχουν σίγουρα υβριδικές εκδόσεις στη γκάμα του όπως άλλωστε συμβαίνει και με το υπάρχον Clio E-TECH, με τον 1.600άρη κινητήρα να συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που συνδυαστικά θα προσφέρουν ισχύ 140 ίππων στο όχημα.

Ουσιαστικά λοιπόν, το Colt θα είναι… το Clio της Mitsubishi όχι μόνο σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη αλλά και σε επίπεδο ποιότητας υλικών. 

Το Colt θα ξεκινήσει την εμπορική του διάθεση στην Ευρώπη το φθινόπωρο του 2023, ενώ μερικούς μήνες νωρίτερα τη γκάμα της Mitsubishi θα έχει εμπλουτίσει και το νέας γενιάς ASX.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube