Mega deal της βρετανικής αλυσίδας πρατηρίων καυσίμων EG με την Tesla

Mega deal της βρετανικής αλυσίδας πρατηρίων καυσίμων EG με την Tesla

Η συμφωνία αφορά σε ένα ευρύ δίκτυο φορτιστών που θα τοποθετηθεί στα πρατήρια της εταιρείας.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει σήμερα μόλις 49.000 δημόσιους φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα. Δηλαδή σχεδόν τίποτα σε σχέση με την έκταση και τον αριθμό των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων σε αυτό. 

Βλέποντας το κενό, η βρετανική εταιρεία πρατηρίων βενζίνης EG Group θα αγοράσει και θα τοποθετήσει στο δίκτυό της ταχυφορτιστές της Tesla. Οι φορτιστές αυτοί θα είναι «ανοικτού τύπου», που σημαίνει πως θα μπορούν να εξυπηρετούν όλες τις μάρκες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σήμερα το δίκτυο της EG διαθέτει κάτι παραπάνω από 600 φορτιστές τους οποίους και σκοπεύει να τους φτάσει στους 20.000 στο άμεσο μέλλον. 
Να θυμίσουμε πως η EG ανήκει στους δισεκατομμυριούχους αδερφούς Issa, οι οποίοι κατέχουν επίσης το βρετανικό σούπερ μάρκετ Asda.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σήμερα μια πολύ χαμηλή διασπορά δημόσιων φορτιστών, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά στην εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα, η οποία κινδυνεύει να μην μπορέσει να πιάσει τον στόχο των μηδενικών ρύπων που έχει θέσει για το 2050. 
Και μπορεί το 2050 να φαντάζει μακρινό, όμως δεν είναι έτσι καθώς απαιτείται χρόνος να «χτιστεί» το δίκτυο των φορτιστών και στη συνέχεια να μπουν στην κυκλοφορία αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων που θα αντικαταστήσουν αυτά που τώρα κυκλοφορούν στη Μεγάλη Βρετανία. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube