Η ABT έβαλε την υπογραφή της στα νέα Audi RS6 και RS Q8

Η ABT έβαλε την υπογραφή της στα νέα Audi RS6 και RS Q8

H ΑBT παρουσίασε τα Audi RS6-S και Audi RSQ8-S με ιπποδύναμη έως 740 PS.

Ο οίκος ABT είναι από τα κορυφαία ονόματα στην βελτίωση των μοντέλων της Audi και πρόσφατα παρουσίασε τα RS6-S και RSQ8-S, τα οποία είναι οι βελτιωμένες εκδόσεις των Audi RS6 Avant και RS Q8. 

Κάτω από το καπό τους βρίσκεται ο 4λιτρος V8 ο οποίος με το πακέτο αναβάθμισης ABT Power S αποδίδει πλέον 700 PS και 880 Νm. Για εκείνους που τα 700 άλογα δεν είναι αρκετά υπάρχει διαθέσιμο πακέτο περαιτέρω βελτίωσης, με το οποίο ο κινητήρας αγγίζει τους 740 PS και 920 Nm.

H ABT δεν περιορίστηκε μόνο στη βελτίωση του μοτέρ. Τo RSQ8-S χρησιμοποιεί το σύστημα ABT Level Control για την αερανάρτηση μειώνοντας έτσι την απόσταση του SUV από το έδαφος κατά 25 mm, ενώ στο οδηγικό προφίλ Dynamic η απόσταση από το έδαφος μειώνεται 15 mm ακόμη.

Audi RS6-S

Το RS6-S χρησιμοποιεί νέα ελατήρια τα οποία έχουν χαμηλώσει το στέισον κατά 25 mm εμπρός και 30 mm πίσω. Επίσης διαθέτει ανανεωμένη αντιστρεπτική δοκό για μείωση της κλίσης του αυτοκινήτου κατά την αλλαγή κατεύθυνσης.

Στον τομέα της εξωτερικής εμφάνισης η ΑΒΤ έχει προσθέσει body kit από ανθρακονήματα το οποίο περιλαμβάνει εμπρός διαχύτη με το λογότυπο της εταιρείας. Στο πίσω μέρος ο βελτιωτικός οίκος έχει τοποθετήσει νέα εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι με τέσσερις απολήξεις διαμέτρου 102 mm.

Audi RSQ8-S

Στο εσωτερικό έχουν προστεθεί λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, νέος επιλογέας ταχυτήτων, και επιγραφές ΑΒΤ στον διακόπτη εκκίνησης και το τιμόνι. Όσον αφορά τους τροχούς, το RS6-S εξοπλίζεται με ζάντες 22”, ενώ το RSQ8-S με 23”.

Το πακέτο αναβάθμισης των RS6-S και RSQ8-S από την ΑΒΤ κοστίζουν €42.900 στη Γερμανία, με τον οίκο να δέχεται ήδη παραγγελίες και τα πρώτα μοντέλα να παραδίδονται από τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube