Hyundai RM16 N, αυτός ο άγνωστος

Hyundai RM16 N, αυτός ο άγνωστος

Το ξεχωριστό πισωκίνητο και κεντρομήχανο πρωτότυπο βρίσκεται στην Πράσινη Κόλαση και είναι άγνωστο εάν θα βγει στην παραγωγή ή αποτελεί κινητό «εργαστήριο».

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους της αυτοκίνησης, μιας και τέτοιου είδους αυτοκίνητα δεν βλέπει συχνά.

Το πισωκίνητο και κεντρομήχανο RM16 N της Hyundai βασίζεται, ή μάλλον έτσι δείχνει, στο 4θυρο κουπέ Veloster και αυτή την περίοδο βρίσκεται στο Nurburgring για δοκιμές. Δεν είναι ακόμα γνωστό ένα αποτελεί τον προάγγελο ενός νέου μοντέλου ή είναι ένα κινητό εργαστήριο, αλλά η συνολική του εμφάνιση δείχνει πολύ προσεγμένη.

Όπως προαναφέραμε, η εμφάνιση του μοντέλου παραπέμπει στο Veloster μέχρι την μεσαία κολώνα. Από εκεί και πίσω, οι μηχανικοί του τμήματος N της Hyundai αύξησαν τα μετατρόχια, διαφοροποίησαν την γραμμή της οροφής και τοποθέτησαν πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα.

Οι λίγες πληροφορίες που γνωρίζουμε για το συγκεκριμένο πρωτότυπο αφορούν τον κινητήρα, που θα είναι ένα 4κύλινδρος δύο λίτρων με τούρμπο και ηλεκτρικό κομπρέσορα με απόδοση κοντά στους 300 ίππους. Θα συνδυάζεται για αρχή με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και δύναμη θα μοιράζεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού.

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube