Hyundai: Πρώτο επίσημο σκίτσο του Creta

Hyundai: Πρώτο επίσημο σκίτσο του Creta

Λίγες μέρες μετά την επιβεβαίωση του ονόματος ήρθε η πρώτη εικόνα, έστω και με τη μορφή σχεδίου.

Συνήθως στα σκίτσα οι σχεδιαστές δίνουν πιο σπορ εμφάνιση σε σχέση με το τελικό αυτοκίνητο. Συγκρίνοντας όμως το Creta με το ix25 Concept που είχε δείξει πέρυσι η κορεάτικη εταιρεία στο Σαλόνι της Σαγκάης, βλέπουμε ότι το εμπρός μέρος, δηλαδή η μάσκα, ο προφυλακτήρας και τα φωτιστικά σώματα, είναι ουσιαστικά ίδιο.

Επίσης, όπως και στο concept, η εμπρός κολόνα είναι «κρυμμένη», κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία δίνει στο αμάξωμα πιο σπορ εμφάνιση. Η Hyundai λέει πως το design του Creta «υιοθετεί ένα πιο premium look, βασισμένο στην εξελιγμένη σχεδιαστική φιλοσοφία μας, με τολμηρό εμπρός μέρος, ογκώδες προφίλ και σπορ πίσω μέρος».

Το ix25 είχε μήκος 4.270 mm, πλάτος 1.780 mm, ύψος 1.630 mm και μεταξόνιο 2.590 mm και κάτω από το καπό έναν 2λιτρο βενζινοκινητήρα για τον οποίο δεν είχαν ανακοινωθεί λεπτομέρειες. Με το αμάξωμα και το εσωτερικό να δείχνουν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την έκδοση παραγωγής υποθέτουμε ότι η τελευταία δεν θα διαφέρει σημαντικά σε διαστάσεις.

Τα μοτέρ με τα οποία θα εφοδιάζεται θα ποικίλουν ανάλογα με την αγορά. Για την Ευρώπη, πάντως, το πιθανότερο είναι η νέα είσοδος στην κατηγορία των κόμπακτ crossover να χρησιμοποιεί τη νέα γενιά των υπερτροφοδοτούμενων βενζινοκινητήρων στα 1,0, 1,4 και 1,6 lt.

[Πηγή: Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube