Hyundai N: Ετοιμάζει σπορ ηλεκτρικό μοντέλο με κυψέλες υδρογόνου!

Hyundai N: Ετοιμάζει σπορ ηλεκτρικό μοντέλο με κυψέλες υδρογόνου!

Το πρώτο εξηλεκτρισμένο Hyundai N βρίσκεται σε φάση εξέλιξης.

Η Hyundai ετοιμάζει ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων Ν τα οποία θα χρησιμοποιούν κυψέλες υδρογόνου για παραγωγή ενέργειας!

Την αποκάλυψη έκανε ο υπεύθυνος marketing της Hyundai, Thomas Schemera, κατά τη διάρκεια του σημερινού N Day event, λέγοντας πως τα μελλοντικά Hyundai N θα έχουν σύστημα κίνησης μηδενικών ρύπων: «Άσχετα αν αυτό θα είναι ηλεκτρικό με μπαταρία, ηλεκτρικό με κυψέλες υδρογόνου ή - πιο ενδιαφέρον - ένας συνδυασμός και των δύο».

Να θυμίσουμε πως το 2015, η Hyundai παρουσίασε το ψηφιακό πρωτότυπο N 2025 Vision Gran Turismo με κυψέλες υδρογόνου, ενώ από το 2018 κυκλοφορεί το Hyundai Nexo, ένα SUV παραγωγής με κυψέλες υδρογόνου. Αυτά βέβαια δεν είναι τα πρώτα βήματα της κορεάτικης φίρμας στο υδρογόνο καθώς υπήρχαν εκδόσεις FCEV των Santa Fe (2001), Tucson (2005) και ix35 (2013-2018).

Αναφερόμενος στο πρωτότυπο N 2025 Vision Gran Turismo (2015), ο Thomas Schemera ειπε πως χάραξε την κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί από μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων, ενώ το πιο πρόσφατο ηλεκτρικό πρωτότυπο RM20e (2020) τους επέτρεψε να δοκιμάσουν στην πράξη και να εξελίξουν περαιτέρω ηλεκτρικά σύστημα κίνησης με υψηλές επιδόσεις ως ένα κινητό εργαστήριο: «Το Hyundai RM20e δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις μας για εξηλεκτρισμό της Ν, ανεβάζοντας τις επιδόσεις σε επίπεδα υπεραυτοκινήτων».

Ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων N πάντως δεν θα αλλάξει τον χαρακτήρα τους και τη στόχευση στην αγορά όπως δήλωσε ο Schemera, με τη φίρμα να παραμένει πιστή στο να κάνει προσιτές και προσβάσιμες τις υψηλές επιδόσεις: «Οπότε τι ακολουθεί για τα N; Η βιώσιμη οδηγική απόλαυση - προς τα εκεί θα κινηθούμε. Από τότε που παρουσιάσαμε το υδρογονοκίνητο πρωτότυπο N Vision 2025, η βιώσιμη απόλαυση είναι ο τρόπος που τα N υιοθετούν το όραμα της Hyundai "Progress for Humanity". Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα. Η οδηγική απόλαυση δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση από το είδος του συστήματος κίνησης.

Το επόμενο μοντέλο της σειράς N θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021, όμως δε γνωρίζουμε αν αυτό θα βασίζεται σε κάποιο SUV παραγωγής (πχ Tucson) ή σε ηλεκτρικό μοντέλο με την πλατφόρμα E-GMP (Ioniq 5 / Ioniq 6) καθώς και τα δύο έχουν ισάξιες πιθανότητες.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube