HSV GTS Maloo: το δυνατότερο pick-up του κόσμου [video]

HSV GTS Maloo: το δυνατότερο pick-up του κόσμου [video]

Το HSV GTS Maloo είναι το ισχυρότερο pick-up παραγωγής, αφού φοράει έναν V8 με μηχανικό υπερσυμπιεστή που αποδίδει 585 PS.

Τα σπορ φορτηγάκια όπως το Holden Ute είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Αυστραλία. Και όταν το σπορ παρακλάδι της κατασκευάστριας εταιρίας αναλαμβάνει δράση, όπως έκανε σε αυτή την περίπτωση η Holden Special Vehicles, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Ο δυνατότερος κινητήρας στη γκάμα του συμβατικού Holden Ute είναι ένας ατμοσφαιρικός 6λιτρος V8 με 367 PS. Και η HSV προσφέρει εδώ και καιρό πιο σπορ εκδόσεις του με την ονομασία Maloo, με απόδοση έως και 442 PS. Τώρα όμως αποφάσισε να βάλει σε περιορισμένη παραγωγή το απόλυτο pick-up δρόμου, τοποθετώντας κάτω από το καπό του τον κινητήρα του sedan HSV GTS. Που είναι το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο που φτιάχτηκε ποτέ στην Αυστραλία...

Το HSV GTS Maloo που προέκυψε φοράει τον ίδιο V8 6,2 λίτρων που αποδίδει 585 PS και 75,5 kgm με τη βοήθεια ενός μηχανικού υπερτροφοδότη. Πρόκειται για το μοτέρ της GM που συναντάμε μεταξύ άλλων στις Cadillac CTS-V και Chevrolet Camaro ZL1. Συνδυάζεται με τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτιο, αμφότερα έξι σχέσεων, ενώ στέλνει την κίνηση φυσικά στους πίσω τροχούς. Η HSV δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις επιδόσεις που επιτυγχάνει το GTS Maloo, αλλά το αντίστοιχο sedan GTS χρειάζεται 4,4'' για το 0-100 km/h.

Η εμφάνιση του HSV GTS Maloo είναι σίγουρα εντυπωσιακή, με έναν άκρως επιθετικό εμπρός προφυλακτήρα και θηριώδεις 20άρες ζάντες που ντύνονται με λάστιχα 245/35R20 εμπρός και 275/30R20 πίσω. Για το φρενάρισμα του θηρίου φροντίζουν δίσκοι 390 mm (!) με 6πίστονες δαγκάνες και 372 mm με 2πίστονες, αντίστοιχα. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με σύγχρονα συστήματα ευστάθειας και torque vectoring, ενώ ο οδηγός καθορίζει τη συμπεριφορά τους μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη με τα προγράμματα Touring, Sport και Performance.

Πρόκειται να κατασκευαστούν 250 αριθμημένα HSV GTS Maloo, με 10 από αυτά να προορίζονται για την αγορά της Ν. Ζηλανδίας και τα υπόλοιπα να παραμένουν στην Αυστραλία. Η τιμή του θα ξεκινάει από τα 85.000 δολάρια Αυστραλίας, δηλαδή σχεδόν €60.000.

[Πηγή: Holden Special Vehicles]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube