Honda: Στα σκαριά δύο νέα ηλεκτρικά σπόρτσκαρ

Honda: Στα σκαριά δύο νέα ηλεκτρικά σπόρτσκαρ

Η Honda μας δίνει μια πρώτη γεύση από τα δύο νέα ηλεκτρικά σπόρτσκαρ που ετοιμάζει, με τη φημολογία να θέλει το ένα από αυτά να αποτελεί τον διάδοχο του NSX.

Ηonda

H Ηonda αποκάλυψε πρόσφατα την στρατηγική εξηλεκτρισμού της, η οποία περιλαμβάνει πλήθος νέων ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2030, μεταξύ των οποίων και δύο ολοκαίνουργια ηλεκτρικά σπόρτσκαρ.

Η ιαπωνική φίρμα είναι αρκετά φειδωλή όσον αφορά τα μοντέλα που θα παρουσιάσει και η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα με την γκάμα, που φιλοδοξεί να έχει τα επόμενα χρόνια, κρύβει καλά την σχεδίασή τους. Ωστόσο, από το σχήμα τους και μόνο είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς σε ποιες κατηγορίες θα δραστηριοποιούνται. Θέλοντας και μ, το μάτι επικεντρώνεται στο πρώτο μοντέλο από δεξιά, που οι φήμες –αλλά και η σιλουέτα του- το θέλουν να αποτελεί τον διάδοχο του NSX.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι ο αντιπρόεδρος της Acura δήλωσε ότι το ιαπωνικό σούπερκαρ θα επιστρέψει ως αμιγώς ηλεκτρικό. Παράλληλα, το δεύτερο σπόρτσκαρ που ανακοίνωσε η Honda θα είναι ένα GT. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα δύο μοντέλα θα αποτελέσουν τις ναυαρχίδες του και θα διατεθούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Honda

Στην Β.Αμερική, η Honda θα λανσάρει μέχρι το 2024 δύο νέα ηλεκτρικά τα οποία εξελίσσονται σε συνεργασία με την General Motors. Επιπλέον, στην γκάμα της στην Κίνα, θα προσθέσει μέχρι το 2027 δέκα νέα ηλεκτρικά, ενώ στην Ιαπωνία μέχρι το 2024 θα έχει στο ηλεκτρικό portfolio της επαγγελματικά, μοντέλα πόλης αλλά και SUV.

Συνολικά, η Ηοnda θέλει να παρουσιάσει μέχρι το 2030 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως και να αυξήσει την ετήσια παραγωγή στα 2 εκατ. αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube