Honda: Πρώτες εικόνες του νέου Civic Type R που εξελίσσεται στην πίστα Νardo

Honda: Πρώτες εικόνες του νέου Civic Type R που εξελίσσεται στην πίστα Νardo

Η Honda έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Civic Type R, το οποίο εθεάθη παράλληλα στο Nardo να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης.

Παράλληλα με τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης του νέου Honda Civic Type R στην πίστα Nardo στην Ιταλία, που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας, η ιαπωνική εταιρία προχώρησε και αυτή στη δημοσιοποίηση δυο φωτογραφιών του νέου hot hatch. Με αρκετό όμως καμουφλάζ να καλύπτει τις περισσότερες λεπτομέρειές του.

Πρόκειται για την 6η γενιά του κορυφαίου hot hatchback μοντέλου που θα παρουσιαστεί επίσημα το επόμενο έτος. Θυμίζουμε πως το νέο Type R βασίζεται στην 11η γενιά του Civic και αναμένεται να συνεχίσει την παράδοση ως το κορυφαίο δικίνητο hot hatch μοντέλο, με έντονα σπορ στοιχεία και σκληροπυρηνικό χαρακτήρα.

Type R 2022 Rear

Από τις φωτογραφίες και παρά το βαρύ καμουφλάζ, διακρίνουμε πως το νέο Type R θα συνεχίσει να ξεχωρίζει αρχικά από την μεγάλη πίσω αεροτομή, τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα στους προφυλακτήρες, την εισαγωγή αέρα στο καπό (top mount), τις μεγάλες ζάντες του και της τριπλής απόληξης της εξάτμισης που βρίσκεται κεντρικά στο πίσω μέρος και περιβάλλεται από τον διαχύτη.

Πάντως η επιλογή της συγκεκριμένης πίστας μόνον τυχαία δεν μπορεί να είναι, αφού η Honda είναι γνωστό πως «κυνηγάει» τους καλύτερους χρόνους σε διάφορες πίστες, κάτι που πιθανότατα θα κάνει και με τη νέα γενιά του Type R. Η πίστα του Nardo λοιπόν προσφέρεται για δοκιμές υψηλών ταχυτήτων κάτι που σύμφωνα με τους φανατικούς οπαδούς της φίρμας μεταφράζεται ως δοκιμή για να ξεπεράσει το όριο των 272 km/h της προηγούμενης γενιάς του.

civic

 

Πιο πιθανό σενάριο ωστόσο είναι να πρόκειται για δοκιμές αξιοπιστίας και εξέλιξης από αυτές που συνηθίζονται γενικότερα, αφού οι θερμοκρασίες στην Ιταλία προσφέρονται τη δεδομένη στιγμή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube