Honda: NSX Concept στο Ντιτρόιτ

Honda: NSX Concept στο Ντιτρόιτ

Η Honda Αμερικής παρουσίασε το νέο NSX Concept, αποκαλύπτοντας τη σχεδιαστική και τεχνολογική κατεύθυνση της επόμενης γενιάς του supercar.
Tο νέο NSX,  που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ με το σήμα Acura, θα εξελιχθεί από τη Honda R&D Americas και θα κατασκευάζεται στο Οχάιο. Ωστόσο απευθύνεται στους ένθερμους οπαδούς της σπορ οδήγησης σε όλο τον κόσμο.
Το νέο NSX Concept με τη χρήση υλικών ελαφρού βάρους και ένα V-6 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, υιοθετεί αρκετές νέες τεχνολογίες, καθώς και ένα καινοτόμο υβριδικό σύστημα Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel Drive™).
Χρησιμοποιώντας μία μονάδα κίνησης με 2 ηλεκτροκινητήρες (2 Electric Motor Drive Unit) με προσαρμοζόμενο δι-κατευθυντικό σύστημα ελέγχου ροπής, το νέο υβριδικό AWD σύστημα μπορεί να παράγει άμεσα αρνητική ή θετική ροπή στους εμπρός τροχούς όταν το όχημα στρίβει. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Honda υπερέχει έναντι όλων των προηγούμενων AWD συστημάτων. Ενας ισχυρός VTEC® V-6 κινητήρας επόμενης γενιάς με άμεσο ψεκασμό θα συνεργάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο έχει ενσωματωμένο έναν ηλεκτροκινητήρα.
Εκτός από το νέο NSX Concept, η Honda Αμερικής παρουσίασε το Accord Coupe Concept, που δίνει μία πρώτη εικόνα από τη σχεδιαστική κατεύθυνση της ένατης γενιάς του Αμερικανικού Accord - αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το φθινόπωρο του 2012. Αυτό το μοντέλο είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για την Αμερικανική αγορά και δεν προορίζεται για την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube